Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyššou prioritou Realu je Haaland. Nevylučujú ani megatransfer Mbappého

Futbalový Real Madrid hľadá novú ofenzívnu hviezdu. Na listine želaných posíl však nie je najvyššie Kylian Mbappé či jeho spoluhráč z parížskeho St. Germain Neymar, ale nová hviezdička z nastupujúcej generácie Erling Haaland.

24.03.2020 23:24
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland oslavuje gól.
debata

Práve hráč Borussie Dortmund by mal byť vysnívanou posilou pre španielsky kráľovský veľkoklub.

Denník Marca informoval, že 19-ročný nórsky útočník je prioritou číslo jeden v letnom prestupovom období, hoci jeho agent Mino Raiola sa nedávno vyjadril, že prípadný prestup už počas nadchádzajúceho leta by prišiel pre severana príliš skoro.

„Musí ešte dozrieť. V Dortmunde zostane dovtedy, kým to bude potrebné,“ vyhlásil Raiola. Z týchto jeho slov vyplýva, že Haaland zotrvá v tíme Borussie. Vyhliadky Realu na jeho získanie tak momentálne nevyzerajú ružovo.

Erling Haaland v zime prestúpil z rakúskeho Red Bullu Salzburg do BVB, kde má kontrakt platný do roku 2024. V doterajších ôsmich ligových zápasoch za Borussiu strelil dovedna 9 gólov, dva presné zásahy pridal aj v Lige majstrov a raz skóroval v Nemeckom pohári.

V madridskom klube hľadajú náhradu či nástupcu francúzskeho zakončovateľa Karima Benzemu. Srb Luka Jovič, ktorý prišiel v lete z Eintrachtu Frankfurt za veľké peniaze – uvádza sa čiastka 60 miliónov eur, dosiaľ celkom nepresvedčil.

Kto sa stane nástupcom Karima Benzemu? Foto: SITA/AP, Bernat Armangue
Karim Benzema Kto sa stane nástupcom Karima Benzemu?

Doteraz to vyzeralo, že želanou posilou pre Real je Francúz Mbappé. Podľa správy v denníku Marca to momentálne nevyzerá na megatransfer hviezdy PSG. Ak by však francúzsky majster sveta nepredĺžil s Parížanmi svoju do roku 2022 platnú zmluvu, mohlo by to v jeho prípade pootvoriť dvere k prípadnému prestupu už v lete 2021.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Erling Braut Haaland