Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hazard v Bielorusku. Futbalová liga odštartovala aj s fanúšikmi na tribúnach

Šéf Bieloruského futbalového zväzu Vladimir Bazanov nevidí problém vo štvrtkovom štarte tamojšej najvyššej súťaže a už vôbec nerozumie tomu, prečo by sa mali zápasy odohrať bez divákov. Na úvodných dvoch dueloch nového ročníka priaznivci na štadiónoch nechýbali.

19.03.2020 23:27
debata

Pre šíriaci sa koronavírus pauzujú všetky európske futbalové súťaže. Podľa Bazanova však doterajšia bilancia 51 nakazených ľudí v Bielorusku nie je dôvodom na posunutie ligy.

„Prečo by sme nemali začať? Vyhlásili v našej krajine výnimočný stav? Nie. Nepanuje tu kritická situácia, takže sme sa rozhodli, že súťaž môžeme odštartovať podľa plánu,“ uviedol Bazanov.

Podľa neho sa v Európe uskutočnilo viacero zápasov za zatvorenými bránami, ale aj tak sa veľa fanúšikov zhromaždilo pri štadiónoch a rovnaký scenár by platil aj pre Bielorusko.

Šéf tamojšieho futbalu strach nemá. Naopak, chystá sa priamo na štadióny, z prvého kola plánuje navštíviť tri zápasy. Novinárov uistil, že je v prípade potreby pripravený odložiť program a je v neustálom kontakte s ministerstvom zdravotníctva. Doplnil, že UEFA o prerušení ligy nerozhoduje, ale nechala to na národné zväzy. A ten bieloruský rozhodol o tom, že sa hrať bude.

Uistil, že ak bude mať podozrenie na nakazeného hráča, podstúpi dôkladné vyšetrenie a v prípade potreby pôjde do karantény.

Na úvod najvyššej súťaže sa zrodilo prekvapenie, keď úradujúci vicemajster BATE Borisov podľahol Energetiku-BGU Minsk 1:3. V druhom stretnutí podľahol Soligorsk Žodinu 0:1.

V Bielorusku pozastavili všetky súťaže okrem hokejových a futbalových.

debata chyba
Viac na túto tému: #bielorusko #koronavírus