Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

La Ligu čaká pauza, hviezdy Realu zasa karanténa

Španielsku futbalovú La Ligu prerušilo vedenie súťaže minimálne na dva týždne. Dôvodom je šíriaci sa koronavírus i nútená karanténa pre futbalistov Realu Madrid.

12.03.2020 12:52
Toni Kroos Foto: ,
Hráči Realu Madrid oslavujú gól v zápase proti Galatasarayu Istanbul.
debata

Tí mohli prísť v tréningovom centre Ciudad Real Madrid do kontaktu s jedným z basketbalistov Realu, ktorého testovali pozitívne na nový koronavírus. Informovala o tom agentúra AFP.

Real Madrid je aktuálne na druhej priečke tabuľky La Ligy s dvojbodovou stratou na FC Barcelona. V piatok mal nastúpiť proti Eibaru.

V hre je stále aj v Lige majstrov, na budúci týždeň 17. marca mal nastúpiť na osemfinálovú odvetu na ihrisku Manchestru City. Prvý zápas prehral Real doma 1:2.

Prerušenie súťaže platí aj pre druhú španielsku ligu. Do karantény by mali povinne ísť všetci zamestnanci Realu Madrid, ktorí pracujú v tréningovom centre i kompletný basketbalový tím.

Situácia v Španielsku, kde evidujú momentálne 2277 nakazených a 55 úmrtí, sa za posledné tri dni výrazne zhoršila, keď sa počet prípadov ochorenia Covid-19 spôsobeného koronavírusom zvýšil až štvornásobne.

Na koronavírus bola pozitívne testovaná španielska ministerka pre rovnosť Irene Monterová, ktorú umiestnili do karantény spolu s jej partnerom Pablom Iglesiasom, lídrom radikálnej ľavicovej strany Podemos (Môžeme) a jedným zo štyroch podpredsedov vlády.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #la liga #koronavírus