Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blázon, čo chytil päť penált. Pozrite si jeho heroický výkon

Tej hrôze sa prizeral aj Erik Jendrišek. Niekdajší slovenský reprezentant z lavičky sledoval, ako Borussia Dortmund rozoberá Freiburg do poslednej skrutky. Po polčase bolo 4:0 pre domácich. Hostia si ani neškrtli.

04.03.2020 11:08
debata

Po štvorgólovom debakli sa zbalili domov. Azda najväčší smútok prežíval 5. mája 2012 vtedy 21-ročný talentovaný brankár Daniel Batz.

Premiéru v Bundeslige si akiste predstavoval inak. Ďalšieho duelu na najprestížnejších nemeckých zelených trávnikoch sa už nedočkal.

Prestrih do súčasnosti.

Dvadsaťdeväťročná opora štvrtoligového 1. FC Saarbrücken Batz je najskloňovanejším priezviskom vo futbalovom svete.

Nie div, keď v utorok pomohol poloamatérskemu klubu do semifinále nemeckého pohára cez Fortunu Düsseldorf (1:1, 7:6 na 11 m).

"Je to blázon. Poznám ho od januára a žiadne slovo sa k nemu nehodí viac. Drie ako mulica, nech mu prikážem hocičo. Mohli ste vidieť, že to prinieslo ovocie.

Vďaka nemu budeme po zápase toľko piť, že nebudeme vedieť, aký je deň," citovali nemecké média trénera Lukasa Kwasnioka.

Jeho zverenci pripravili bundesligistovi z Düsseldorfu defenzívnu pascu. Fortuna sa z nej nedokázala vymaniť. Pravda – najmä kvôli Batzovi.

Odchovanec 1.FC Norimberg chytil päť pokutových kopov. Jeden v hre, štyri v rostrele, z toho dva v situácií, kedy mohol favorit rozhodhnúť o svojom postupe.

„Gratulujem súperovi i brankárovi súpera. Dnes to bol jeho večer. Zahodili sme príliš veľa mečbalov a dostali sme zaslúžený trest,“ komentoval dianie na ihrisku kouč Düsseldorfu Uwe Rösler.

Naposledy sa do semifinále DFB Pokalu dostal klub z krajskej súťaže v sezóne 2005/06. St. Pauli však vtedy hralo tretiu ligu. To je momentálny cieľ ambiciózneho Saarbrückenu.

Má k tomu solídne nakročené. Regionalligu Südwest vedie o šesť bodov. Akiste k naplneniu tohto cieľa dopomôže aj nemalá finančná injekcia za postup medzi štyri najlepšie tímy – 5,4 milióna eur.

„Je to práca všetkých,“ odmietol spasiteľské reči Batz. „Výborne sme bránili a udreli z protiútoku. Ja som len chytal loptu, ako vždy. Skvele to pre nás dopadlo,“ tešil sa.

Batz v penaltovom rozstrele dvakrát zachránil svoj tím od vypadnutia. Najskôr vychytal Kevina Stögera a potom aj Matthiasa Zimmermanna. Skórovať sa im však nepodarilo a Saarbrücken svoju prvú postupovú šancu premenil.

„V šatni som po prvom polčase (Saarbrücken viedol 1:0, pozn.) chlapcom hovoril, nech zostaneme pokojní. Hlava je vždy silnejšia ako telo. Nerozklepali sme sa a to bol kľúč k postupu,“ doplnil Batz.

A jedným dychom sebavedomo dodal: „Myslíme na Berlín,“ narážal na finálový zápas nemeckého pohára. Ešte predtým však bude s musieť vyradiť ďalšieho účastníka Bundesligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DFB Pokal #1. FC Saarbrücken #Daniel Batz