Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý a víťazný. Striedajúci žolík Boženík zariadil triumf Feyenoordu

Róbert Boženík strelil svoj prvý gól v drese Feyenoordu Rotterdam. Dvadsaťročný útočník slovenskej reprezentácie prišiel na ihrisko na pôde Zwolle na začiatku druhého polčasu a v 88. min zaznamenal víťazný presný zásah.

16.02.2020 18:47
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík a v pozadí slávny štadión De Kuip.
debata (1)

Gól bol nielen víťazný, ale aj efektný, keď mladý Slovák spoza šestnástky preloboval Michaela Zetterera.

„Bol to veľmi emotívny moment. Strelil som svoj prvý gól v Eredivisie a som veľmi šťastný. Je to skvelý pocit,“ citoval Boženíka portál rijnmond.nl.

Slovenský reprezentant sa po zásahu nechal „uniesť“ a vyzliekol si dres, za čo inkasoval žltú kartu: „Bolo to prvý a poslednýkrát, pretože by už by som mal problém. Prežíval som veľké emócie.“

Boženík sa presadil pri svojom druhom štarte po zimnom prestupe zo Žiliny. Debut si odkrútil 1. februára proti FC Emmen, keď sa dostal na ihrisko v 82. minúte.

Feyenoord aj jeho zásluhou vyhral 4:3 a po 22. kolách Eredivisie mu patrí tretie miesto.

Eredivisie – 23. kolo

Vitesse Arnhem – SC Heerenveen 4:2 /za Vitesse hral celý zápas M. Bero/, Ajax Amsterdam – RKC Waalvijk 3:0, Sparta Rotterdam – FC Groningen 1:2, Willem II Tilburg – Utrecht 1:1, PEC Zwölle – Feyenoord Rotterdam 3:4 /za Feyenoord od 46. min nastúpil R. Boženík a v 88. minúte strelil víťazný gól/

1 debata chyba