Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na dom šéfa United zaútočili nahnevaní fanúšikovia. Zomrieš, kričali

Na luxusný dom Eda Woodwarda (48), výkonného prezidenta Manchestru United, zaútočila v utorok večer nespokojná skupina fanúšikov. Futbalový veľkoklub nedosahuje výsledky, na ktoré boli v nedávnej minulosti zvyknutí.

29.01.2020 15:42
debata
Výkonný prezident Manchestru United Ed Woodward. Foto: SITA/AP, Jon Super
Ed Woodward Výkonný prezident Manchestru United Ed Woodward.

Skupina priaznivcov sa tak rozhodla vziať situáciu do svojich rúk. Pohrozila mu nielen svetlicami, ktoré hádzali za plot, ale aj nasprejovanými odkazmi. K zraneniam nedošlo.

Rozzúrená partia podľa britských médií na adresu Woodwarda kričala, že zomrie. Videá z incidentu sa objavili na sociálnych sieťach. Woodward ani jeho rodina (s manželkou má dve deti, pozn.) sa v tom čase v sídle nenachádzali. Polícia začala vyšetrovanie. Klub vydal v stredu stanovisko.

"Manchester United si je vedomý situácie, že jeden dom jedného z našich zamestnancov napadli. Vieme, že futbalový svet stojí za nami, spolupracujeme s políciou s cieľom identifikovať páchateľov tohto neodôvodneného ú­toku.

Vinníci dostanú doživotný zákaz vstupu na štadión a budú čeliť trestnému stíhaniu. Fanúšikovia môžu vyjadrovať svoje názory, ale ak ohrozíte niekoho život a spáchate trestný čin, je to niečo úplne iné. Na to neexistuje ospravedlnenie," napísal Manchester United.

Ed Woodward čelí kritike už dlhší čas. Viacerí priaznivci ho obvinili zo slabých výsledkov slávneho klubu. Biznismen zohral dôležitú rolu pri jeho odkúpení bratmi Glazerovcami v roku 2005.

V stredu nastúpia hráči United v manchesterskom derby proti City v odvete semifinále Ligového pohára. V prvom zápase podľahli rivalovi 1:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Ed Woodward