Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar víta nové tváre z anglického výpredaja

Nič pre slabé povahy. Týmito slovami označovali futbalisti Chelsea prípravu pod Antoniom Contem.

28.01.2020 18:50
Milan Škriniar Foto: ,
Slovák Milan Škriniar z Interu Miláno.
debata

Taliansky buldog po nich štekal v tréningovom centre Cobham i na Stamford Bridge. Výsledky však prišli okamžite. Titul v premiérovej sezóne 2016/17 i FA Cup o rok neskôr sú toho dôkazmi.

Úspechmi i kontroverziami ovenčený Conte je majstrom taktiky i reči. Vie presne, čo potrebuje, aby jeho nový zamestnávateľ Inter Miláno uspel na domácom i medzinárodnom po­li.

„Musíme tvrdo pracovať a posilniť náš káder,“ vravel ešte v úvode letného prestupového obdobia.

Vedeniu predostrel odvážny plán na zisk titulu v Serii A i dlhú jazdu vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. Druhý cieľ sa mu už nesplní. A to ani napriek viac ako 150-miliónovej letnej investícii do kádra. Posily ako Lukaku, Lazaro či Politano nepomohli, a tak sa Inter koncentruje na zosadenie Juventusu z ligového trónu. Naposledy na ňom Milánčania sedeli pred desiatimi rokmi.

Snaživí sú aj v januárovom prestupovom období. V prijímaní aj odmietaní ponúk. Manchestru City dali jasne najavo, že Milan Škriniar nie je na predaj. Preto slovenský reprezentant v ostatných dňoch víta v kabíne nové tváre.

„Ďakujem, že som mohol vyhrávať trofeje, nastupovať po boku legiend a pod vedením najlepšieho trénera histórie byť kapitánom Manchestru United. Teraz ma čaká nová výzva,“ vravel Ashley Young po prestupe za 1,5 milióna eur.

Tridsaťštyriročný veterán sa uviedol parádnou asistenciou vo svojom prvom dueli proti Cagliari (1:1). Bola to prvá, ale zďaleka nie posledná posila najsnaživejšieho tímu v prebiehajúcom prestupovom období.

Inter sa do výpredaja hráčov z anglických klubov pustil vo veľkom. Krátko po výhodnom obchode s Youngom si Conte spomenul na svojho bývalého zverenca z Chelsea. Victor Moses pod jeho vedením predvádzal najlepšie výkony v kariére. Nigérijčan na ne chce nadviazať aj na San Sire.

„Mám radosť, že budem znovu pracovať pod Conteho vedením,“ nechal sa počuť Moses.

Po ročnej odmlke, keď viac pauzoval ako hral vo Fenerbahce, sa zrejme stretne s Olivierom Giroudom. Hoci 33-ročný strelec nastupuje pravidelne v základnej zostave, v Chelsea sa cez Tammyho Abrahama a Michyho Batshuaya dostal len k 191 minútam. Hosťovanie s následnou opciou bude pre neho vykúpením. Oba kluby momentálne delí od dohody len výška odstupného.

Tá je už potvrdená v prípade Christiana Eriksena. Dánsky stredopoliar si z viacerých ponúk prekvapujúco vybral Inter čakajúci na veľkú trofej už deväť rokov.

„Bolo náročné hrať proti Chelsea, keď ju viedol Conte. Neviem sa dočkať mojej premiéry,“ vravel po včerajšom podpise štyri a pol ročnej zmluvy Eriksen.

V Tottenhame sa trofeje nedočkal. Ukončí s Interom dlhé čakanie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Antonio Conte #Milan Škriniar