Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Boženík? Dáme tri milióny, je však pridrahý, znie z Nemecka

O služby slovenského futbalového reprezentanta Róberta Boženíka je v zimnom prestupovom období veľký záujem v celej Európe.

17.01.2020 10:58
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík.
debata (4)

Interes prejavil aj nemecký Hamburg, no podľa slov jeho športového riaditeľa Jonasa Boldta je dvadsaťročný útočník pre klub príliš drahý.

Informoval o tom portál bild.de, podľa ktorého je nemecký druholigový klub ochotný uvoľniť na prestup Boženíka tri milióny eur, no Žilina si údajne pýta ešte o dva milióny viac.

„Je to mladý a talentovaný hráč. Musíme sa poobzerať, či sa niekde neotvoria dvere na jeho prestup,“ uviedol Boldt.

O Boženíkove služby sa intenzívne zaujíma aj špičkový holandský tím Feyenoordu Rotterdam. Ten by chcel získať mladíka z MŠK Žilina už v zimnom prestupovom období.

Dvadsaťročný Boženík presvedčil o kvalitách kouča Dicka Advocaata, skauti ho sledovali v dueloch slovenskej ligy i v drese slovenskej reprezentácie. S MŠK Žilina má platný kontrakt do 30. júna 2022, no sám predtým prejavil záujem o zmenu dresu. Interes o neho mali aj FC Janov a CSKA Moskva.

Boženík strelil v prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy tri góly a pridal štyri asistencie. Presadil sa už aj v A-tíme reprezentácie, za ktorú odohral osem stretnutí a zaznamenal štyri presné zásahy.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #mšk žilina #Hamburg #Róbert Boženík