Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster Kroos nachytal brankára. Vrátil mu zlé spomienky

Brankárovi Valencie Jaumeovi Domenechovi sa v stredajšom semifinále Španielskeho superpohára vrátili zlé spomienky na vlaňajší zápas Copa del Rey proti Betisu Sevilla.

09.01.2020 12:52
Toni Kroos Foto: ,
Radosť Toniho Kroosa z gólu.
debata

Vtedy ho, zhodou okolností tiež v semifinále, prekonal priamo z rohového kopu Joaquin. V stredu v suadskoarabskej Džidde jeho počin zopakoval Toni Kroos a položil základ víťazstva Realu Madrid 3:1.

Nemecký stredopoliar využil v 15. minúte nepripravenosť obrany Valencie a loptu zakrútil do brány. Domenech síce zareagoval, ale príliš neskoro. Ešte v prvom polčase zdvojnásobil náskok Realu pohotový Isco, ktorý sa dostal k odrazenej lopte po zakončení Luku Modriča.

Luka Modrič doviedol Chorvátov do finále MS... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Modrič Luka Modrič doviedol Chorvátov do finále MS 2018 v Rusku a získal Zlatú loptu.

„Som rád, že sa mu podarilo skórovať, už to potreboval a zaslúžil si to za svoj prístup a profesionalitu,“ povedal tréner „bieleho baletu“ Zinedine Zidane na klubovom webe.

Gólový účet Realu uzavrel po zmene strán Modrič a jeho zásah opäť stál za to. Vo vnútri šestnástky vonkajším priehlavkom obstrelil jedného z obrancov a k vzdialenejšej tyči nedal brankárovi šancu.

„Celý tím hral výborne, ťažko vybrať jeden moment. Kroos aj Modrič ukázali svoju genialitu, pre trénera je dobre, keď má takýchto hráčov,“ skonštatoval Zidane.

Francúzsky kouč zaujal aj rozostavením. Proti Valencii postavil päť stredopoliarov, pričom Modrič netradične operoval aj na krídle: "Rozhodli sme sa pre variant s Iscom a Modričom v strede s krídelnými výpadmi.

Máme hráčov, s ktorými si môžeme dovoliť meniť formácie, najdôležitejšie však bolo, že sme hrali na súperovej polovici a mali kvalitný pressing."

Real Madrid sa vo finále premiérového turnajového formátu Španielskeho superpohára stretne s víťazom štvrtkového zápasu medzi FC Barcelona a Atleticom Madrid. Duel o trofej je na programe v nedeľu 12. januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Valencia #Toni Kroos #Luka Modrič