Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lačný po zážitkoch. Liptovský Messi ide na africké dobrodružstvo

Profesionálnu kariéru začal pred dvanástimi rokmi a teraz ho čaká skúsenosť už v jedenástom klube. Pôsobil na Slovensku, v Česku, Škótsku, Bielorusku, Kazachstane, Poľsku, Gruzínsku, a od januára si vyskúša dobrodružstvo v Južnej Afrike.

26.12.2019 07:54
Lačný Foto: ,
Miloš Lačný obliekal dres Ružomberka v troch etapách a darilo sa mu tam najviac.
debata

Miloš Lačný (31) reprezentoval Slovensko v kategóriách do 19 i 21 rokov. Samozvaný „liptovský Messi“ hrával aj za Spartu Praha, Slovan Bratislava či Dundee United. Naposledy obliekal dres fortunaligovej Serede, od januára bude pôsobiť v prvoligovom juhoafrickom AmaZulu.

Mužstvo sa v tamojšej Premiership nachádza po 15. kole na dvanástom mieste šestnásťčlennej tabuľky. Vedie ho iný slovenský svetobežník a bývalý tréner Ružomberka, Trnavy, Nitry či Košíc Jozef Vukušič. Práve on zohral hlavnú rolu v rozhodovaní sa Lačného o budúcnosti:

„Nad ničím iným som ani nerozmýšľal. Tréner Vukušič vedel, že mu plne dôverujem. Robili sme na tom už od môjho odchodu zo Serede. Podpis zmluvy je pre mňa motivačný. Je totiž viazaná na dosť dlhé obdobie na to, aby som urobil v AmaZulu kus roboty,“ povedal Lačný pre šport.sk.

Tréner Miloša Lačného v AmaZulu Jozef Vukušič praje fanúšikom veselé Vianoce.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

From Vukusic with love . . #Usuthu_Pride

Príspevok, ktorý zdieľa AmaZulu FC (@amazulu_fc),

Lačný už v klube strávil krátke obdobie, aby spoznal zázemie. Vraví o potenciáli bojovať o najlepšiu trojku v ligovej tabuľke. Sľubuje poctivú robotu a koniec veľkohubým vyhláseniam: „Už žiadny liptovský Messi. V Afrike začnem písať nový príbeh.“

Lačný skončil v Seredi už v lete. Čo robil ostatný polrok? "Nemusia všetci vedieť, čo robím. Ani v reprezentácii ma nesledujú, takže to nebol žiadny stres (smiech). Okrem toho, že som na sebe pracoval, som napríklad nahadzoval omietku a sedel v bagri.

Veď každý sa ešte máme čo učiť. Viete ako sa radia rýchlosti v bagri? No vidíte. Ja to už viem (smiech).”

Lačný v kariére z rôznych príčin nenaplnil naplno potenciál, s ktorým ho ako 22-ročného kúpila Sparta Praha. Stále však má pred sebou niekoľko sezón, aby presvedčil o nespornom talente. Aké bude jeho africké dobrodružstvo?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Vukušič #Miloš Lačný #FC AmaZulu