Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nacista, kričali na Ukrajinca. Byť patriotom nie je zločin, bráni sa

Ukrajinský futbalista v službách Albacete Roman Zozuľa sa vo štvrtok verejne ohradil voči obvineniam fanúšikov Raya Vallecano, ktorí ho v pokrikoch označili za sympatizanta nacizmu.

20.12.2019 10:54
Roman Zozuľa Foto: ,
Roman Zozuľa.
debata

K incidentu prišlo v nedeľňajšom stretnutí druhej španielskej ligy, ktoré následne rozhodcovia za stavu 0:0 predčasne ukončili.

Hanlivé chorály boli založené na fotografiách zobrazujúcich Zozuľu v spoločnosti vojenských jednotiek, pričom na jednej z nich držal v rukách zbraň. Hráč podľa vlastných slov prejavil podporu Ukrajincom v boji proti ruským separatistom a zúčastnil sa na viacerých humanitárnych akciách.

„Som futbalista a politikou sa nezaoberám. Zároveň sa však považujem za patriota, čo nie je zločin. Navštívil som vojnové zóny s úmyslom preukázať podporu našim jednotkám. To, čo o mne títo ľudia šíria, jednoducho nie je pravda,“ povedal Zozuľa podľa agentúry AFP.

Podporu hráčovi prejavilo viacero osobností na čele s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. To je podľa Zozuľu dostatočný dôkaz, že nie je nacista. „Ktorý prezident by verejne podporil nacistu?“ – pýta sa 30-ročný futbalista.

Fanúšikovia Vallecana sú dlhodobo spájaní s ultra-ľavicovým politickým spektrom. Tridsaťročného útočníka, ktorý v madridskom klube aj krátko pôsobil v roku 2017, už v tom čase napádali a spájali s krajne-pravicovými organizáciami na Ukrajine. Z tohto dôvodu následne požiadal o okamžité zrušenie hosťovania a za Vallecano neodohral ani jeden duel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Zozuľa #Raya Vallecano #Albacete