Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod Látalom už nikdy! Český reprezentant kritizuje záchrancu Trnavy

Výnimočný návrat legendy Olomouca zatiaľ neprebieha podľa plánu. Radoslav Látal nemá v Sigme na ružiach ustlané.

28.11.2019 11:21
Radoslav Látal Foto: ,
Bývalý tréner Trnavy Radoslav Látal.
debata

V predošlej sezóne doviedol vtedajšieho majstra z Trnavy do tretieho predkola Ligy majstrov. Hoci z neho vypadol, Spartak sa prepracoval až do skupinovej fázy Európskej ligy. Dvakrát v nej zdolal Fenerbahce.

V priebehu 36 zápasov na lavičke Trnavy Látal utvoril z tímu fungujúcu defenzívnu mašinu. Namiesto uznania sa však v závere dočkal aj nádavok. Jeden zo strojcov úspechu Spartaka sa tak rozhodol, že po jeseni v klube skončí.

„Robili sme, čo sa dalo. Po tom, čo som zažil, si však ďalšie pokračovanie v klube neviem predstaviť,“ vravel na jeseň 2018 Látal. Spolu s ním odišli aj majiteľ Vladimír Poór a generálny manažér Pavel Hoftych.

Tréner Spartaka Trnava Radek Látal počas... Foto: TASR, Martin Baumann
Radek Látal Tréner Spartaka Trnava Radek Látal počas tréningu v Istanbule pred zápasom proti Fenerbahce.

Od 31. decembra 2018 čakal na nový angažmán. V lete sa mu ozvala Sigma Olomouc. Klubová legenda neváhala a ponuku prijala. „Teším sa na novú výzvu,“ neskrýval Látal.

Na Androvom štadióne sa však niekdajšiemu hráčovi Schalke či Baníku Ostrava nedarí podľa očakávaní. Olomouc je na desiatej priečke s dvadsiatimi bod­mi.

Priepastná strata na vedúcu Slaviu – 25 bodov – sa pri nedávnych hlasoch z kabíny Sigmy zdá ako malichernosť. Dve opory Olomouca – Miloš Buchta a Václav Pilař totiž obvinili Látala z klamstva a zavádzania.

Štyridsaťosemročný kormidelník odôvodnil ich absencie zo zostavy zdravotnými problémami. Brankár Buchta a aj niekdajší český reprezentant Pilař sa však voči tomu ohradili. Svorne tvrdia, že boli stopercentne pripravení.

„Povedal, že som zranený. Vadí mi to, lebo to nie je pravda. Do zápasu so Slaviou som bol stopercentne nachystaný,“ cituje Pilařa MF Dnes.

Látal sa ohradil tým, že Pilař netrénoval celý týždeň kvôli drobnému svalovému zraneniu. Tridsaťjedenročný krídelník dostane pokutu, v hre je aj jeho preradenie do B-tímu. Po ďalších Pilařových slovách si dres Sigmy už zrejme neoblečie.

Václav Pilař, Foto: Reuters
Václav Pilař Václav Pilař,

„Neviem si predstaviť, že by som pod pánom Látalom ešte niekedy hral,“ uzavrel Pilař.

Jeho dni v drese Olomouca sú zrejme spočítané. A to isté podľa všetkého platí aj o Látalovi. Vedeniu totiž dochádza trpezlivosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Radoslav Látal #Sigma Olomouc