Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea neparkovala autobus, ale urobila školácke chyby. Mahrez bude ešte lepší

Jeden z najlepších zápasov sezóny. Žiadne defenzívne maniere a ani autobus s logom Chelsea. Londýnčania po dlhom čase prišli na Etihad Stadium s ofenzívnymi chúťkami. Bol z toho skvelý duel a koniec víťaznej série Chelsea.

24.11.2019 09:55
Pep Guardiola, Riyad Mahrez Foto: ,
Tréner Manchestru City Pep Guardiola a Riyad Mahrez počas zápasu s Chelsea.
debata

Manchester City sa pozbieral z predchádzajúcej prehry s Liverpoolom 1:3. Pred náročnými domácimi priaznivcami zvládol neľahkú úlohu a v sobotňajšom šlágri 13. kola Premier League zdolal zverencov Franka Lamparda 2:1.

„Toto je reakcia šampiónov. Neboli v najlepšej pohode ani forme, ale nemilosrdne potrestali chyby Chelsea a zaslúžene vyhrali. Lampard iste bude spokojný s istými pasážami hry. Nezaparkovali autobus, ale urobili školácke chyby,“ hodnotil duel expert Sky Sports Roy Keane.

Hlavnou hviezdou duelu bol Riyad Mahrez. Alžírsky krídelník sa po štyroch zápasoch vrátil do základnej zostavy úradujúceho šampióna a na pravej strane robil súperovi obrovské problémy.

Manchester najmä vďaka nemu zareagoval na víťazstvá prvého Liverpoolu i druhého Leicestru. V priamom súboji o tretiu priečku City otočilo nepriaznivý stav po góle Kantého. Mahrez sa po vyrovnaní De Bruyneho individuálne presadil cez dvojicu brániacich hráčov a nedal šancu brankárovi hostí Arrizabalagovi.

„Bol to náročný duel proti silnému súperovi. Dobre sme zareagovali na inkasovaný prvý gól, strelili sme dva v rýchlom slede a zaslúžene sa tešíme z víťazstva,“ hodnotil duel na klubovej stránke Mahrez.

Dvadsaťosemročnému niekdajšiemu hráčovi Leicestru sa pozdával vlastný výkon v druhom polčase. Tréner Pep Guardiola však taký pozitívny nebol, čo podľa anglického denníka The Sun môže znamenať aj problémy medzi ním a Mahrezom.

„Bol to fantastický gól. Riyad má obrovskú kvalitu, ale ešte sa môže zlepšiť. Je to veľký bojovník, na tréningu pracoval naozaj príkladne. Som presvedčený o tom, že sa dočkáme ešte lepšieho Mahreza,“ skonštatoval Guardiola.

Ak sa to stane, Manchester bude mať v boji o obhajobu titulu ďalší tromf.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Chelsea FC