Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan opúšťa LA, mieri do Talianska: Môžete sa vrátiť k sledovaniu bejzbalu

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič po dvoch sezónach opúšťa Los Angeles Galaxy. Tridsaťosemročný útočník a vedenie klubu zámorskej MLS sa dohodli na ukončení spolupráce.

14.11.2019 09:18
Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič v 52 zápasoch za LA Galaxy nastrieľal 56 gólov.
debata (1)

Ibrahimovič prišiel do LA v marci 2018, v 52 zápasoch v drese Galaxy nastrieľal 56 gólov. „Prišiel som, videl som, zvíťazil som,“ napísal na sociálnej sieti.

„Ďakujem LA Galaxy za to, že som mohol u nich pocítiť, že som stále živý. Fanúšikom Galaxy odkazujem – chceli ste Zlatana, dal som vám Zlatana. Nech sa páči. Príbeh pokračuje… Teraz sa môžete vrátiť k sledovaniu bejzbalu,“ uviedol Ibrahimovič na Twitteri.

Napriek skvelej streleckej bilancii švédskemu veteránovi v oboch ročníkoch MLS uniklo ocenenie pre najužitočnejšieho hráča súťaže. LA Galaxy s „Ibrom“ vyhralo iba jeden zápas play off.

„Chceli by sme sa poďakovať Zlatanovi za jeho prínos pre LA Galaxy a celú MLS. Od svojho príchodu v roku 2018 Zlatan pozitívnym spôsobom ovplyvnil futbalové prostredie v Los Angeles. Sme vďační a oceňujeme jeho pracovnú morálku a zanietenie,“ citovala agentúra DPA slová prezidenta klubu Chrisa Kleina.

Bývalý švédsky reprezentant má bosnianskeho otca a chorvátsku matku. Obaja emigrovali do Švédska, Ibrahimovič sa už narodil v Malmö. V miestnom Malmö FF začal s kariérou v roku 1999.

Potom obliekal dresy Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Miláno, FC Barcelona, AC Miláno či Manchestru United, za národný tím odohral 116 zápasov a strelil 62 gólov.

Ďalšie futbalové kroky Ibrahimoviča nie sú zatiaľ známe. Hoci sa objavili správy o jeho možnom prestupe do Španielska, komisár MLS Don Garber prezradil, že Ibrahimovič mieri do talianskeho tímu.

„Zlatan je jedinečný futbalista. Aj vo veku 38 rokov s ním rokuje AC Miláno, jeden z najlepších klubov na svete,“ uviedol nedávno Garber pre ESPN. V drese AC Miláno dokázal Ibrahimovič v rokoch 2010–2012 nastrieľať dokopy 42 gólov v Serii A.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #AC Miláno #Serie A #Zlatan Ibrahimovič #Los Angeles Galaxy