Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto ste ešte nevideli. Rozcvičujúci sa náhradník zapríčinil penaltu

Po prestupe do nemeckého druholigového Holsteinu Kiel neodohral ešte ani minútu. Dvadsaťtriročný futbalový stredopoliar Michael Eberwein napriek tomu poriadne zavaril novým spoluhráčom.

26.10.2019 16:31
debata

Eberwein je odchovanec Bayernu Mníchov. Pôsobil aj v rezerve Borussie Dortmund, do Kielu prišiel z Fortuny Kolín. Na debut zatiaľ čaká. Buď na lavičke, alebo na tribúne.

V piatkovej predohrávke 11. kola II. bundesligy figuroval medzi náhradníkmi. Do hry nezasiahol, no inkasoval žltú kartu a spôsobil penaltu.

Viedol k tomu nešťastný moment. Zakončujúci hráč hosťujúceho Bochumu mieril mimo bránku. Za čiarou sa rozcvičoval Eberwein a snažil sa pomôcť svojmu brankárovi. Pristavil mu loptu, ktorá ešte neopustila hraciu plochu. To futbalové pravidlá zakazujú.

Za zásah náhradníka do hry nasledovala po konzultácii s VAR penalta a žltá karta pre nešťastníka. Bochum vyrovnal na 1:1, no Kiel napokon úsmevná situácia mrzieť nemusela. Po zmene strán domáci rozhodli o víťazstve.

„Eberwein to pravidlo nepoznal. Myslím si však, že si ešte v tejto sezóne bude musieť všeličo vypočuť,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Kielu Ole Werner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #II. bundesliga #Michael Eberwein #Holstein Kiel