Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovplyvnil ho dokument o Maradonovi. Ibrahimovič naznačil návrat do Európy

Ajax, Juventus, Barcelona, PSG, Manchester United a oba milánske kluby. Niekoho považujú za futbalovú hviezdu a klubom podobnej úrovne sa ani nepriblížil. Zlatan Ibrahimovič si obliekal dresy všetkých menovaných. A síce už pôsobí v LA Galaxy a má 38 rokov, je pripravený na posledný veľký európsky angažmán.

19.10.2019 15:22
Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič v 56 zápasoch za LA Galaxy nastrieľal 52 gólov.
debata (1)

Ikonickému švédskemu kanonierovi v decembri tohto roka vyprší kontrakt s americkým tímom. Hovorí sa o pokračovaní v jednej z krajín s nižšími nárokmi a tučnými výplatami či dokonca o konci kariéry. Rodák z Malmö sa však oddychovať zrejme nechystá.

Naznačil to rozhovor pre Gazzetta dello Sport. Ibrahimovič povedal: „Ak mám pokračovať v kariére, musím si nájsť špeciálnu výzvu, ktorá udrží oheň vo vnútri mňa horieť. Nezáležiac na klube, kde budem pôsobiť, chcem bojovať o všetko. Rád by som sa vrátil a pokúsil sa o Scudetto (taliansky titul).“

Ibrahimovič pôsobil v Európe naposledy v Manchestri United. Od marca 2018 je hráčom LA, kam rozhodne neodišiel na dôchodok. V 56 zápasoch za Galaxy nastrieľal 52 gólov. Ibra zreje ako víno, po tridsiatke dal viac gólov ako pred ňou. Aj preto ho neopúšťajú ambície a chuť po veľkých zápasoch.

„Nehľadám klub, ktorý ma chce len pre to, že sa volám Ibrahimovič. Nie som zvieratko v zoo, na ktoré sa prídu ľudia pozrieť. Stále dokážem pre svoj tím vytvoriť rozdiel,“ povedal Ibrahimovič a naznačil, kde by mohol od januára pôsobiť:

"Užil som si dokument venovaný Diegovi Maradonovi. Nik nie je ako on. Keď som videl lásku mesta Neapol k Maradonovi, priviedlo ma to k myšlienke, že by som rád absolvoval túto skúsenosť. Bolo by fantastické zopakovať to, čo dokázal Diego.

Nevravím, že ihneď mierim do Neapola. Definitívne rozhodnutie bude závisieť od mnohých aspektov. No táto myšlienka prináša so sebou entuziazmus. So mnou by Stadio San Paolo bol vypredaný každú nedeľu. A potom tu je ešte Carlo Ancelotti. Je to skvelý tréner."

Neapol je po siedmich kolách talianskej Serie A štvrtý so šesťbodovou stratou na vedúci Juventus. Práve Turínčania sú pre Ibrahimoviča opäť favoritom na titul: „Juve je favorit, no Inter Miláno sa posúva vpred. Neapol je kvalitný, no ešte mu niečo chýba. Zvyšok ligy je pozadu.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Serie A #Zlatan Ibrahimovič #SSC Neapol #Los Angeles Galaxy