Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta zabrala, aj s Hanckom v zostave vyhrala nad Karvinou

Futbalisti pražskej Sparty zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 12.kola českej najvyššej súťaže nad Karvinou 4:0.

05.10.2019 21:48
Sparta Praha Foto:
Gólová radosť hráčov AC Sparta Praha.
debata

Celozápasovú prevahu pražského tímu zužitkoval v hetrik útočník Libor Kozák, ktorý tak v jednom zápase strelil toľko gólov, koľko ich dal dokopy v predchádzajúcich dueloch za Spartu od začiatku sezóny.

V drese domácich odohral celý zápas aj slovenský reprezentant Dávid Hancko, tréner Václav Jílek ho posunul na post pravého stopéra. V 31. minúte inkasoval Hancko žltú kartu. V drese hostí celý zápas odohrali brankár Libor Hrdlička a obranca Matúš Čonka, v 79. minúte na ihrisko prišiel aj stredopoliar Martin Bukata, obranca Ján Krivák ostal na hosťujúcej lavičke náhradníkov, podobne ako stopér Lukáš Štetina v domácom tíme.

Sparta teda nedopustila podobné prekvapenie ako na jar, keď severomoravský klub na Letnej vyhral 3:1. Sparta navyše súrne potrebovala vyhrať, v piatich predchádzajúcich dueloch sa jej to podarilo iba raz, posledné dva duely navyše prehrala bez streleného gólu. Víťazstvo ju posunulo späť do hornej polovice tabuľky, na priebežné 7. miesto, Karviná je 12-ta.

Futbalisti Baníku Ostrava sa dostali na priebežné tretie miesto v tabuľke českej najvyššej súťaže. V sobotňajšom stretnutí 12. kola Fortuna Ligy vyprevadili hosťujúci Zlín po víťazstve 4:0, pričom všetky góly strelili už v prvom polčase.

Trpkú prehru v drese hostí museli zniesť aj Slováci – brankár Matej Rakovan a stredopoliar Róbert Matejov. V drese domácich si víťazstvo vychutnal aj slovenský útočník útočník Milan Lalkovič, ktorý sa na ihrisko ako striedajúci hráč dostal v 83. minúte. Pre Baník to už bola piata výhra v domácich stretnutiach za sebou, naopak klub z Valašska pokračuje v mizerných výsledkoch, keď v predchádzajúcich šiestich stretnutiach päťkrát prehral.

Opava aj so Slovákmi René Dedičom a Karolom Mondekom prehrala na svojom ihrisku s Teplicami, víťazstvo žlto-modrých zariadil Jakub Mareš. Teplice dohrávali s deviatimi mužmi, po vylúčení Shejbala v 72. minúte išiel predčasne pod sprchy v 90. minúte po druhej žltej strelec jediného gólu. V zápase FK Příbram so Sigmou Olomouc sa zrodila bezgólová remíza. Stredopoliar hostí Lukáš Greššák nastúpil ako striedajúci hráč do zápasu v 81. minúte.

Fortuna liga – sobota

Baník Ostrava – Tescoma Zlín 4:0 (4:0)
Góly: 20. Diop, 25. Jirásek, 31. Reiter, 41. Fillo

SFC Opava – FK Teplice 0:1 (0:0)
Gól: 86. Mareš, ČK. 72. Shejbal, 90. Mareš po 2. ŽK (obaja Teplice)

FK Příbram – Sigma Olomouc 0:0

AC Sparta Praha – MFK Karviná 4:0 (1:0)
Góly: 14., 51. a 59. Kozák, 85. Kanga, ČK: 61. Petráň (Karviná) po 2. ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Baník Ostrava #Fortuna liga