Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priznanie nigérijskej hviezdy: Pôsobenie v AC Miláno mi zničila mafia

Na hlave nosil zelené stromčeky či iné extravagantné účesy. Niekdajší nigérijský reprezentačný obranca Taribo West bol však aj skvelým futbalistom, ktorý v priebehu hráčskej kariéry pôsobil vo viacerých popredných európskych súťažiach.

30.09.2019 13:58
Taribo West Foto: ,
Taribo West odohral za AC Miláno v priebehu niekoľkých týždňov len štyri stretnutia.
debata

V období 1997–1999 hrával za taliansky klub Inter Miláno, odkiaľ sa v roku 2000 presunul k mestskému konkurentovi AC. Účinkovanie v tíme „rossoneri“ mu však nevyšlo podľa predstáv. Za spomenuté mužstvo počas niekoľkých týždňov odohral iba štyri zápasy a neskôr putoval na hosťovanie do anglického Derby County.

Ako 45-ročný rodák z Port Harcourt po rokoch priznal, angažmán v AC Miláno mu zničilo podsvetie. "Mafia spravila všetko, čo bolo v jej silách, aby mala dostala preč z Milána. V tlači dokonca vyšiel príbeh, že som bol zranený.

Podplatili lekárov, aby dostali diagnózu o mojom zdravotnom stave, ale akékoľvek zranenie bolo klamstvo. Urobili to, pretože pre nich bolo nemysliteľné, aby hráč z Afriky nahradil vtedajších starnúcich obrancov," povedal West pre Score Nigeria, citoval ho web denníka AS.

V zostave AC Miláno na prelome tisícročí hrali „prvé husle“ legendárni hráči ako Paolo Maldini či Alessandro Costacurta, ktorí už mali dávno po tridsiatke. West tak odišiel na Britské ostrovy.

„Nakoniec som sa musel uspokojiť s Derby County, hoci s ponukou vtedy prišiel aj FC Liverpool,“ doplnil zlatý olympijský medailista z Atlanty 1996.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Serie A #Taribo West