Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Precedens. Ak Neuer nebude jednotka, hráči Bayernu nebudú reprezentovať

V nemeckom futbale sa už dlhšie obdobie polemizuje, kto z dvojice Manuel Neuer a Marc-André ter Stegen si viac zaslúži post brankárskej jednotky v tamojšom reprezentačnom mužstve. Pre kouča Joachima Löwa je už desaťročie voľbou číslo jeden gólman Bayernu Mníchov Neuer.

25.09.2019 13:35
Neuer Foto: ,
Brankár Manuel Neuer je neohrozená jednotka Nemecka. Dokedy?
debata

Druhý menovaný, hráč španielskeho FC Barcelona, odchytal v najcennejšom drese 22 stretnutí a na významnom podujatí bol jednotkou Nemecka iba raz – na Pohári konfederácii 2017, kde však vtedajší majstri sveta pricestovali bez väčšiny hviezdneho kádra z „mundialu“ 2014 v Brazílii.

Tieto doterajšie rozhodnutia Löwa majú stopercentnú podporu aj v osobe prezidenta bavorského klubu Uliho Hoenessa, podľa ktorého by mal Marc-André ter Stegen napriek veľkej kvalite naďalej v reprezentácii robiť náhradníka.

Pohrozil dokonca tým, že ak by Neuerovi odobrali pozíciu jednotky, neuvoľní na zrazy národného mužstva spomenutého brankára ani ďalších hráčov Bayernu. Z mníchovského mužstva sú momentálne v reprezentácii okrem Neuera ďalší štyria – Leon Goretzka, Niklas Süle, Serge Gnabry a Joshua Kimmich.

„Očakával by som väčšiu podporu zo strany Nemeckého futbalového zväzu (DFB),“ uviedol Hoeness podľa denníka Sport Bild, citoval ho aj magazín Der Spiegel.

Niekdajší nemecký reprezentant a majster sveta (1974) aj Európy (1972) týmto výrokom narážal na skutočnosť, že tréner „Die Nationalelf“ sa v marci tohto roka rozhodol, že viac nebude povolávať Jéroma Boatenga a Thomasa Müllera z Bayernu, ani Matsa Hummelsa z Borussie Dortmund, v tom čase však ešte hráča Mníchovčanov.

„Od ľudí z DFB sa nám dostáva zlého zaobchádzania. Najprv to bolo vylúčenie troch hráčov z národného mužstva a mám pocit, že teraz sa niečo podobné deje aj s Neuerom,“ dodal 67-ročný Hoeness v rozhovore, ktorý sa týkal aj cieľov nemeckého národného tímu.

Ter Stegen sa nedávno verejne posťažoval, že už nevie, čo má viac urobiť pre to, aby vytlačil Neuera z bránky nemeckého mužstva. „Na pozíciu jednotky nemá nárok. A poviem prečo. Neuer sa po komplikovanom zranení nohy dostal do starej formy a v tejto chvíli si nemyslím, že by sa mala na túto tému viesť nejaká diskusia,“ poznamenal Hoeness.

Keď vzápätí dostal otázku, ako by reagoval na scenár, že by Löw začal uprednostňovať Ter Stegena pred Neuerom, odvetil: „Ešte predtým, ako by k tomu došlo, prestaneme púšťať hráčov na zrazy nemeckého národného tímu,“ skonštatoval Uli Hoeness, čím nepriamo priznal, že by úmyselne porušil pravidlo o uvoľňovaní reprezentantov počas asociačných termínov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Uli Hoeness #Marc-Andre ter Stegen #Manuel Neuer #nemeckí futbalisti