Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

De Gea potešil Solskjaera. Zostáva v Manchestri

Španielsky brankár David De Gea bude aj naďalej pôsobiť v Manchestri United. Dvadsaťosemročný futbalista na Old Trafforde podpísal novú zmluvu do júna 2023 s možnosťou automatického predĺženia o ďalší rok. Anglický tím o tom informoval na svojom webe.

16.09.2019 17:59
David de Gea Foto: ,
David de Gea.
debata

De Gea prišiel do Manchestru v roku 2011 z Atlética Madrid, s ktorým v roku 2010 vyhral Európsku ligu. Za United doteraz odchytal 367 zápasov, v ročníku 2012/2013 s ním vyhral Premier League, o štyri sezóny neskôr Európsku ligu a na konte má aj triumf v FA Cupe či Anglickom ligovom pohári.

„Bolo mi cťou stráviť tu osem rokov a som rád, že mám vyriešenú budúcnosť a budem v Manchestri pokračovať,“ uviedol španielsky reprezentant, ktorému by sa doterajšia zmluva skončila o rok v lete.

V doterajších piatich kolách nového ročníka Premier League De Gea udržal dvakrát čisté konto a United patrí štvrté miesto.

Rozhodnutie španielskeho brankára potešilo aj nórskeho kormidelníka Oleho Gunnara Solskjaera. „Som rád, že David podpísal dlhodobú zmluvu. V predošlých rokoch sa ukázal ako najlepší brankár na svete a je dôležitou súčasťou našich plánov. Chceme Manchester United dostať späť tam, kam patrí. David je fantastický človek a jeho vynikajúce kvality poskytujú perfektný základ pre našu obranu,“ skonštatoval Solskjaer.

Počas letného obdobia bol de Gea spájaný s prestupom do Realu Madrid. Už v septembri 2015 bol k tomu veľmi blízko, ale obe strany nestihli dohodu spečatiť pred koncom prestupového obdobia. V predošlej sezóne nemal 28-ročný brankár najlepšie štatistiky. Odchytal síce všetkých 38 súbojov, ale inkasoval až 54 gólov. Zaujímavosťou je, že v ére Premier League „červení diabli“ nikdy viac gólov neinkasovali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David De Gea