Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Televízny expert aj mimozemšťan. Ktorí špičkoví tréneri sú voľní?

Letné prestupové obdobie 2019 sa skončilo. Kluby však majú ešte možnosti, ako posilniť svoj klub.

03.09.2019 15:20
José Mourinho Foto: ,
Portugalský tréner José Mourinho.
debata

Najťažšie obdobie pre futbalových agentov je na konci. Týždne neustáleho lietania, vybavovania, telefonovania a riešenia nových pôsobísk pre svojich klientov sú na konci.

"Je to veľká obeta na úkor času s rodinou,“ priznal jeden z tých slovenských. Martin Petráš zastupoval nedávno Denisa Vavra, ktorý vymenil dánsku Kodaň za talianske Lazio.

Kým on si bude môcť na čas oddýchnuť a nechať telefón na pokoji, na jeho zvonenie už niekoľko týždňov či dokonca mesiacov čakajú elitní futbaloví tréneri.

"Náš chlebík je niekedy veľmi tvrdý, ale človek sa rokmi s tým naučí žiť,“ vravela nová posila v štúdiu Sky Sports José Mourinho.

Jeho angažmán experta je na dobu určitú. Potrvá, kým sa mu neozve nejaký z popredných klubov so zaujímavou ponukou na návrat do futbalového kolotoča.

Paul Pogba a José Mourinho - na Old Trafforde... Foto: SITA/AP, Jason Cairnduff
pogba mourinho Paul Pogba a José Mourinho - na Old Trafforde si príliš nerozumeli.

"Je pekné vidieť našu milovanú hru aj z iného pohľadu. Beriem to ako ďalšiu výzvu. Mám ich rád. Tentokrát však dúfam, že nebude trvať dlho,“ pobavil vo svojom prvom vstupe Mourinho.

Portugalský kormidelník bol naposledy na Old Trafforde. Výsledky jeho nasledovníka Ole Gunnara Solskjaera však nie sú oslnivé.

"Mám pocit, že hre United chýba rád a tvrdá ruka,“ naznačil pred kamerami Sky Sports Mourinho. Podobne to však bolo aj v časoch, keď viedol najslávnejší anglický klub on.

Pred kamerami sa už viackrát objavil aj Arséne Wenger. Aj ďalšia trénerská legenda na voľnej nohe pôsobila v štúdiu veľmi uvoľnene. Fanúšikovia na sociálnych sietiach ocenili výkony veľkých rivalov.

Kým Mourinho sa trénovania nevie dočkať, Wenger na návrat ešte nie je pripravený. Francúzsky profesor, ako mu počas 22-ročného pôsobenia v Arsenale hovorili, pre goal.com priznal, že zo stola zmietol už viacero ponúk.

"Uvedomil som si, že som bol 35 rokov vo vlastnej bubline. Otvoril som oči a zistil, že som sa stal mimozemšťanom na tejto planéte. Dal som si od futbalu pauzu a odstup.

Cítim, že môj terajší svet ma núti počkať, kým opäť skočím do toho ohniska. Určite to príde, ale ešte neviem kedy,“ zamyslel sa Wenger.

A ak sa bohatým majiteľom futbalových značiek Mourinho ani Wenger nepozdávajú, môže vyberať z hviezdneho zoznamu – Luciano Spalletti, Massimiliano Allegri, Laurent Blanc, Claudio Ranieri Santiago Solari či Thierry Henry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #José Mourinho #Luciano Spalletti