Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Správanie, ktoré zasahuje do hry. Kvôli idiotom sa prerušujú zápasy

Stredajšie stretnutie tretieho kola francúzskej ligy medzi futbalistami Nice a Marseille bolo kvôli homofóbnym transparentom na tribúnach na niekoľko minút prerušené.

29.08.2019 09:53
Fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Nice.
debata

Zápas sa nakoniec dohral a hosťujúci Olympique si po víťazstve 2:1 pripísal prvú výhru v sezóne. Rozhodca prerušil stretnutie v prvom polčase, keď domáci fanúšikovia rozvinuli dva transparenty. Na prvom urážali nového majiteľa Nice a na druhom kritizovali francúzsky zväz kvôli sprísneniu bezpečnostných podmienok na štadiónoch, medzi ktoré okrem iného patrí aj oplotenie niektorých sektorov.

„Nebudeme predsa zastavovať hru zakaždým, keď nejakí idioti niečo vykonajú,“ citovala agentúra AP záložníka Nice Wylana Cyprien. „Som proti akejkoľvek diskriminácii, či už je to homofóbia alebo rasizmus, ale kvôli niečomu takému by sa zápasy nemali prerušovať. To je hlúposť,“ vyhlásil.

Vo Francúzsku nejde o prvý prehrešok proti novým pravidlám, v rámci ktorých vedenie zväzu dokonca uvažovalo aj o vytvorení zoznamu zakázaných slov na štadiónoch. Nedávno bol kvôli homofóbnym pokrikom na niekoľko minút prerušený duel druhej ligy medzi Nancy a Le Mans.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #Olympique Marseille #OGC Nice