Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozruch po zápase. Bývalý kouč Sparty sa naštval a odišiel

Premiéra mu nevyšla podľa predstáv. Bývalý kormidelník Sparty Praha Andrea Stramaccioni odišiel trénovať do exotického Iránu.

24.08.2019 11:40
Stramaccioni Foto: ,
Bývalý kouč Sparty Praha Andrea Stramaccioni.
debata

Kouč tímu Esteghlal nedokázal bodovať v úvodnom zápase iránskej ligy. Na ihrisku Machine Sazi prehral jeho tím 0:1 gólom z poslednej minúty nastavenia. Po zápase neskrýval sklamanie. Ba čo viac, smútok pretavil do agresivity. Na tlačovej konferencii ho hneval nielen výkon zverencov, ale najmä prístup miestnych usporiadateľov. Tí mu totiž nedovolili počas zápasu mať so sebou na lavičke tlmočníka.

Po ultimáte od vedenia klubu ohľadne nových posíl sa napokon predsa len rozhodol v Esteghlal zostať. Prvý zápas na ihrisku outsidera dohrávali jeho hráči len desiati, a aby toho nebolo málo, rozhodujúci gól inkasovali v poslednej minúte zápasu.

Taliansky tréner sa tomu všetkému prizeral bez tlmočníka a práve to ho na pozápasovej tlačovej konferencii poriadne rozčertilo. „Keď vás v prvom zápase odstrihnú od tlmočníka, čo to je? Sabotáž? Ale viete, čo? Ja sa nevzdám, ale to čo sa stalo dnes, v tom nie je absolútne žiadny rešpekt voči mne a mojej profesii,“ hovoril rozzúrene, zatiaľ čo sa prítomný prekladateľ snažil preložiť jeho výčitky do perzštiny.

„A viete prečo sa nevzdám? Pre fanúšikov! Tí sú v Esteghlal veľmi dobrí. Fantastickí fanúšikovia! A v tomto nie je žiadny rešpekt. Gratulujem Machine Sazi a to je všetko. Vďaka,“ zdvihol sa zo stoličky a odišiel. Nepočkal ani na otázky od novinárov.

Stramaccioni podpísal v iránskom veľkoklube dvojročnú zmluvu ešte len 13. júna. Esteghlal je jeden z najväčších klubov v Iráne, tamojšiu ligu vyhral osemkrát, ale naposledy pred šiestimi rokmi. Pred nástupom bývalého kouča Sparty skončil dvakrát tretí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Stramaccioni