Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odolal ponukám z Ruska či Emirátov. Ribéry sa teší na futbalové roky v Taliansku

Francúzsky futbalista Franck Ribéry bude hrať za Fiorentinu. Po odchode z Bayernu Mníchov podpísal s talianskym klubom zmluvu do roku 2021.

21.08.2019 14:15
debata

„Zásadné pre mňa bolo, že mám zmluvu na dva roky. Teším sa, že budem hrať ďalšie dva roky na vysokej úrovni,“ uviedol tridsaťšesťročný stredopoliar. Podľa talianskych médií si ročne zarobí štyri milióny eur.

Fiorentina, ktorá skončila v minulom ročníku Serie A na šestnástom mieste, dal Ribéry prednosť pred lukratívnejším ponukami z Ruska a Spojených arabských emirátov.

„Vitaj, legenda,“ privítal Riberyho klub z Toskánska na svojom twitterovom účte. Bývalý francúzsky reprezentant prezradil, že k presunu na Apeninský polostrov ho prehovoril taliansky útočník Luca Toni, s ktorým v minulosti hrával v Bayerne Mníchov.

„S Fiorentinou som bol týždeň v kontakte, hovoril som aj s Lucom Tonim. Povedal mi, že Fiorentina je skvelý klub a mesto je nádherné. Taliansko sa mi páči, taliančinu trochu ovládam, aj keď sa v nej ešte budem musieť zlepšiť,“ citovala Riberyho agentúra AFP. Vedenie Fiorentiny odprezentuje svoju novú zvučnú posilu verejnosti vo štvrtok.

„Dôležité pre mňa je tiež to, že pri sebe môžem mať svoju rodinu,“ povedal vicemajster sveta z roku 2006. Novú ligovú sezónu odštartuje Fiorentina sobotňajším domácim súbojom s Neapolom.

Bayern opustil Ribéry po 12 rokoch, počas ktorých s klubom vyhral Ligu majstrov a deväťkrát bundesligu. Predtým hral za Marseille či Galatasaray Istanbul.

debata chyba
Viac na túto tému: #Franck Ribéry #ACF Fiorentina