Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koniec ságy. Zidane uzavrel tému Bale

Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane po víťazstve nad Celtou Vigo 3:1 v úvodnom kole La Ligy prezradil, že Gareth Bale a James Rodríguez v lete z klubu neodídu.

18.08.2019 07:54
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale počas zápasu vo Vigu.
debata (1)

Médiá po návrate Francúza na lavičku rozoberajú najmä jeho naštrbený vzťah s Walesanom a odchod hviezdneho futbalistu viackrát označili za hotovú vec. Jeho prestup do čínskeho klubu Ťiang-su Su-ning nedotiahli kvôli výške odstupného. Bale si zahral v príprave zo siedmich zápasoch len v troch, aj to v pozícii striedajúceho hrá­ča.

„Pred zápasom sme sa rozprávali, Gareth zostáva. Musíme to brať ako dobrú vec. Proti Celte podal výborný výkon, rovnako ako aj ostatní hráči. Od tohto momentu sa všetci sústreďujú len na naše zápasy,“ povedal Zidane.

Prehra Celty Vigo s Realom Madrid Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Celty Vigo pred zápasom s Realom.

Trénera sa spýtali, čo sa zmenilo v Baleovej práci oproti júlu, keď sa Zidane vyjadril, že by bolo najlepšie, keby Bale čím skôr z klubu odišiel.

„Nič sa nezmenilo, všetci teraz premýšľame nad sezónou. Gareth, James a všetci ostatní hráči chcú odviesť maximum v našich farbách,“ uviedol Zidane.

Real nastúpil bez zranenej stomiliónovej posily Edena Hazarda. Bale sa podieľal vo Vigu na otváracom góle Karima Benzemu presnou prihrávkou.

„Hazardovo zranenie bola smola, ale bez ohľadu naň som plánoval dať Garetha do základnej zostavy. Rovnako ako všetci, aj on chce ukázať klubu rešpekt, ktorý si zaslúži,“ vysvetlil Zidane.

Vďaka víťazstvu v úvodnom zápase sezóny je Real v ligovou tabuľke nad Barcelonou prvýkrát po 818 dňoch. Naposledy bol vyššie ako katalánsky rival, ktorý otvoril ročník prehrou v Bilbau, na konci sezóny 2017/18.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #James Rodríguez #la liga