Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Obhajca nebol sám sebou. Goleador mu prestrihol víťaznú šnúru

Hrdinom otváracieho zápasu úvodného kola španielskej ligy bol nepochybne Aritz Aduriz. Tridsaťosemročný futbalový veterán sa postaral o víťazný gól Bilbaa do siete majstrovskej Barcelony len niekoľko sekúnd po príchode na ihrisko prvým dotykom s loptou.

17.08.2019 08:47
Aritz Aduriz Foto: ,
Aritz Aduriz sa teší z gólu do siete Barcelony.
debata

Krásnymi nožničkami v 89. minúte nedal šancu brankárovi Marcovi-Andremu ter Stegenovi a vyvolal ošiaľ nielen na štadióne San Mamés, ale aj na sociálnych sieťach.

„Úžasný gól Aduriza. Prosím, nikdy neskonči,“ napísal kolumbijský kanonier Radamel Falcao a rovnaké slová použil aj niekdajší španielsky reprezentant Roberto Soldado. Marca písala o Goleadorovi, vďaka ktorému sa začala La Liga vo veľkom štýle.

„Futbal je občas krásny práve vďaka takýmto momentom, pretože vám ponúkne šancu, ktorú musíte využiť. Som neskutočne šťastný, že som si Bilbao vybral za miesto, kde ukončím moju kariéru. Je to klub, ktorý najviac milujem,“ povedal pre spomínaný denník Aduriz, trinásťnásobný reprezentant Španielska.

VIDEO: Zostrih zápasu s gólom Aduriza v čase 1.05

„Celý tím odviedol skvelú prácu, Barcelona je najlepšia a dokáže ísť naplno celý zápas. Víťazstvo sme si odtrpeli, hnala nás vpred podpora tribún. Bolo to neuveriteľné,“ ďakoval fanúšikom.

Aduriz strelil v La Lige 158. gól v 430. zápase (vlani sa presadil dvakrát v 20 stretnutiach). V 38 rokoch a 186 dňoch sa stal šiestym najstarším hráčom, ktorý skóroval v zápase elitnej španielskej súťaže. Na čele rebríčka je Brazílčan Donato (40 rokov a 138 dní.)

Piqué: Musíme sa pozerať dopredu

Futbalisti FC Barcelona boli v predchádzajúcich desiatich rokoch suverénni v otváracích zápasoch La Ligy. Nastúpili bez hviezdneho Argentínčana Lionela Messiho, ale s novými posilami Antoinom Griezmannom a Frenkiem de Jongom.

Barcelončania v Bilbau zostali za očakávaniami. Loptu síce kontrolovali až 73 % hracieho času, no iba dvakrát namierili do priestoru domácej bránky. Navyše, v 37. minúte prišli o uruguajského kanoniera Luisa Suáreza, ktorý opustil trávnik pre zranenie.

Táto strata ešte prehĺbila ofenzívne trápenie obhajcu titulu, ale dlho sa zdalo, že zverenci Ernesta Valverdeho získajú aspoň bod za remízu. Aduriz bol však proti.

Zatiaľ čo fanúšikovia Athletica vášnivo oslavovali, hráči Barcelony nemohli byť spokojní.

„Nedostali sme loptu do siete a to je to, čo v zápasoch rozhoduje. Musíme naďalej tvrdo pracovať na zlepšení našej hry a potrebujeme sa z toho čo najskôr otriasť,“ povedal Griezmann.

„Neboli sme sami sebou. Stáva sa to. Máme za sebou prípravné obdobie a do tímu prišlo viacero nových hráčov. Musíme sa pozerať dopredu. Je lepšie prehrať v prvom kole ako na konci sezóny,“ doplnil stopér Gerard Piqué.

Barcelona si pripísala prehru v úvodnom ligovom kole prvýkrát od roku 2008, keď neuspela na ihrisku Numancie a podľahla jej rovnako 0:1. V pozícii hlavného trénera „FCB“ vtedy debutoval Pep Guardiola.

Hráči Barcelony si môžu napraviť chuť už budúcu nedeľu 25. augusta na domácom ihrisku v dueli proti Betisu Sevilla. Bilbao cestuje o deň skôr na predmestie Madridu, kde hrá svoje domáce zápasy Getafe.

Odveký barcelonský rival Real Madrid vstúpi do novej sezóny La Ligy v sobotu o 17.00 h domácim súbojom proti Celte Vigo, ktorej dres si oblieka aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Athletic Bilbao #la liga #Aritz Aduriz