Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymara ťahajú po súdoch. Parížania dali naňho Barcelone akciu, bojuje aj Real

Pre nedostatok dôkazov ukončili vyšetrovanie brazílskeho futbalistu Neymara v súvislosti s jeho údajným znásilnením modelky Najile Trindadeovej. Sudkyňa Ana Paula Vieira de Moraesová uzavrela prípad vo štvrtok v noci s verdiktom, že 27-ročný útočník francúzskeho majstra Paríž St. Germain je nevinný a nebudú ho súdne stíhať.

09.08.2019 12:05 , aktualizované: 10.08.2019 17:07
Neymar Foto: ,
Brazílska superhviezda Neymar čelil obvineniu zo znásilnenia modelky.
debata

Sudkyňa konala na odporúčanie prokuratúry Sao Paola. Štátne zástupkyne Flávia Merliniová a Estefánia Paulinová oznámili, že súhlasili s rozhodnutím polície z 30. júla neobviniť Neymara.

Dvadsaťšesťročná Trindadeová 17. mája ohlásila na polícii v Sao Paule znásilnenie jedným z najznámejších svetových futbalistov. K aktu malo dôjsť v jednom z parížskych hotelov o dva dni skôr, ale francúzska polícia nebola v tejto súvislosti kontaktovaná.

Neymar obvinenie odmietol a uviedol, že ich vzťahy sú konsenzuálne. K sexu podľa neho došlo dohodou oboch strán. Zoznámili sa prostredníctvom instagramu a potom modelku pozval do Paríža, kde ako futbalista pôsobí.

„Rozhodli sme sa pre uzavretie prípadu, pretože neexistujú dostatočné dôkazy,“ uviedla Merliniová na tlačovej konferencii. Modelku požiadali, aby pripojila svoj telefón k počítaču, aby si príslušné orgány mohli pozrieť inkriminované video ako údajný dôkaz. Ona to odmietla.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Training⚽️ @kimpembe3

Príspevok, ktorý zdieľa 3n310ta neymarjr (@neymarjr),

„Rovnako odmietla poskytnúť údaje zo svojho mobilného telefónu. Tvrdila, že jej ho ukradli,“ skonštatovala Pauliniová. Prokurátorka zdôraznila, že pôvodne avizované zranenia Trindadeovej sa obmedzili na poranenie prsta.

„Lekárska správa od súkromného doktora nezdokumentovala zranenie, z ktorého by vyplývalo, že obeť bola znásilnená,“ doplnila Pauliniová.

Zlatý medailista z olympijských hier v Riu de Janeiro si čiastočne môže vydýchnuť, ale stále ho vyšetrujú v prípade počítačovej kriminality spojenej s obvineniami Trindadeovej.

Bez jej súhlasu totiž zverejnil na sociálnych sieťach spoločnú konverzáciu a fotografie, čím narušil jej právo na „online“ súkromie. Neymar tvrdí, že zverejnené obrázky má na svedomí nie on, ale ľudia zodpovední za jeho prezentáciu v médiách.

Spoluhráč Kylian Mbappé odstrčil Neymara z tímového fotenia po triumfe vo Francúzskom superpohári.

V súvislosti s prípadom údajného znásilnenia Neymara vypočúvali približne 5 hodín ešte v polovici júna. V rovnakej veci vypočul ďalších 12 ľudí. Polícia v Sao Paule stále vyšetruje, či celý príbeh o znásilnení nebol zo strany Trindadeovej vymyslený. Modelka čelí krivému obvineniu.

Neymara zažaloval fanúšik

Priaznivec francúzskeho Rennes zažaloval Neymara. Útočník PSG udrel po finále národného pohára fanúšika, keď si hráči tímu z hlavného mesta išli prevziať na tribúnu strieborné medaily.

„Môj klient sa tak rozhodol po tom, čo stretnutie so zástupcami Neymara neprinieslo uvoľnenie napätia,“ cituje agentúra AFP slová právneho zástupcu nemenovaného fanúšika Philippa Ohayona.

Už nie 222 miliónov

Vedenie Paríža St. Germain už údajne upustilo od pôvodnej ceny 222 miliónov eur, za ktorú by sa Neymar mohol počas leta vrátiť do FC Barcelona. Zdroje blízke klubu podľa portálu goal.com uviedli, že francúzsky majster by sa uspokojil s ponukou 50 miliónov eur a dvojicou Philippe Coutinho a Nelson Semedo.

Coutinho sa stal po príchode Antoinea Griezmanna z Atletica Madrid nadbytočným a Semedo sa nedokázal na pozícii pravého obrancu presadiť cez odchovanca Sergiho Roberta.

Neymar sa nepredstavil v ani jednom z predsezónnych duelov svojho tímu.

„V tomto momente neviem, čo sa stane. Univerzálna odpoveď je, že Neymar je hráčom iného tímu a s tým sa nedá nič robiť. Z pozície trénera sa zaoberám len hráčmi, ktorých mám k dispozícii, pretože z nich musím vytvoriť zostavu na nasledujúci zápas,“ povedal tréner Barcelony Ernesto Valverde.

Na PSG čaká v nedeľu úvodný duel Ligue 1 proti Nimes. Zatiaľ nie je známe, či v ňom Neymar nastúpi. Barcelona štartuje ligu budúci piatok, 16. augusta, otváracím duelom na ihrisku Atheltica Bilbao.

Real sa nevzdáva

Real Madrid nevzdáva boj o angažovanie Neymara. V prípade prestupu má už vraj pre neho pripravený kontrakt na päť sezón s ročným platom 40 miliónov eur. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na španielske periodikum Sport.

Podľa ďalšieho denníka Marca šéf „bieleho baletu“ Florentino Pérez poslal do Paríža už aj prvú oficiálnu ponuku. Za najdrahšieho futbalistu sveta ponúka 120 miliónov eur a navyše držiteľa Zlatej lopty za rok 2018 Luku Modriča.

Neymar môže ísť

Neymar môže ešte toto leto opustiť Paríž Saint-Germain, v sobotu to uviedli predstavitelia francúzskeho šampióna. Toto tvrdenie podporil aj fakt, že brazílsky kanonier nefiguruje v zostave na nedeľňajší otvárací duel PSG v Ligue 1 proti Nimes.

Neymar sa viackrát nechal počuť, že chce opustiť parížsky klub. Športový riaditeľ klubu Leonardo v sobotu vyhlásil, že prestupové rokovania sú v pokročilej fáze, no zatiaľ neprišlo k žiadnej dohode.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Ligue 1 #Paríž Saint-Germain #brazílski futbalisti