Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Univerzál Hancko si našiel klub. Teším sa na zápasy

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko bude rok hosťovať v Sparte Praha.

03.08.2019 07:49 , aktualizované: 19:26
Dávid Hancko Foto: ,
Dávid Hancko v drese Slovenska (v modrom) v súboji s Dalom Gormanom zo Severného Írska.
debata

Z talianskej Fiorentiny prišiel s opciou na trvalý prestup. O hosťovaní najprv informoval denník Sport, dohodu potvrdil český klub v sobotu na svojom oficiálnom webe.

Opcia je podľa Sportu vo výške približne 5 miliónov eur a Fiorentina sa bude spolupodieľať aj na plate 21-ročného obrancu, ktorý dokáže nastupovať v strede i na ľavom kraji defenzívy.

„Sparta je úžasný a veľký klub, srší z nej úspešná história. Je sen, že som tu a nemôžem sa dočkať, keď budem s chalanmi trénovať a potom vybehnem pred našimi fanúšikmi na ihrisko,“ povedal šesťnásobný slovenský reprezentant, ktorý si bude v novom pôsobisku obliekať dres s číslom 33.

O Hancka sa Sparta zaujímala už predtým, no bývalý hráč Žiliny dal vlani prednosť Serie A. Teraz sa stal siedmou letnou akvizíciou Pražanov. "Dávid je mladý a konštruktívny obranca s výbornými parametrami pre súčasný futbal. Veľmi sa nám páčil už v Žiline. Môže nastupovať na pozícii stopéra aj ľavého beka. Vďaka tomu nám zvýši konkurenciu na oboch postoch.

Za Fiorentinu síce neodohral príliš mnoho súťažných stretnutí, ale aj napriek tomu sa vo veku 21 rokov vypracoval na stabilného hráča základnej zostavy slovenskej reprezentácie. O jeho zisk sme sa usilovali už v zime, ale Fiorentina ho vtedy ešte nechcela uvoľniť.

Teraz sa táto možnosť opäť otvorila, ihneď sme začali rokovať, pretože sme Dávida sledovali už dlhší čas a poznáme jeho kvality. Máme radosť, že sme tento transfer úspešne dokončili," uviedol športový riaditeľ Tomáš Rosický pre sparta.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #ACF Fiorentina #Dávid Hancko