Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal zlomil prestupový rekord. Pepe chce vstúpiť do histórie

Londýnsky futbalový klub Arsenal FC skompletizoval svoj rekordný prestup. Z Lille získal krídelníka Nicolasa Pepeho za 72 miliónov libier a spravil z neho svoju najdrahšiu akvizíciu v histórii. Dvadsaťštyriročný reprezentant Pobrežia slonoviny podpísal zmluvu na päť rokov.

01.08.2019 19:26
Nicolas Pepe Foto:
Nicolas Pepe je najdrahší africký futbalista v histórii.
debata

Pepe pôsobil v Lille od roku 2017. V uplynulej sezóne sa podieľal na druhom mieste v Ligue 1 až 22 gólmi a 11 asistenciami, produktívnejší bol iba Kylian Mbappe z majstrovského PSG (33+6).

„Dostať sa sem pre znamená mňa veľmi veľa. Prešiel som dlhú cestu a upísať sa takémuto klubu je odmena. Som presvedčený, že Arsenal je správna voľba,“ citoval Pepeho web BBC.

Nový hráč „kanonierov“ je celkovo štvrtý najdrahší v Premier League po Paulovi Pogbovi (89 miliónov libier) a Romeluovi Lukakuovi (75 mil.) z Manchestru United a obrancovi FC Liverpool Virgilovi van Dijkovi (75 mil.).

"Nicoals patrí k najlepším a najtalentovanejším hráčom v Európe. Chceli ho viaceré popredné kluby. Jeho angažovaním sme splnili jeden z najhlavnejších cieľov prestupového okna.

Mužstvu pridá rýchlosť, kreativitu a produktivitu," uviedol tréner Arsenalu Unai Emery. Pepe sa stal aj najdrahším africkým hráčom v histórii, informovala agentúra AFP.

Pepe kedysi začínal ako brankár, ale v roku 2017 už bol ako krídelník hráčom Lille. Vo dvoch sezónach v najvyššej francúzskej súťaži nastrieľal spolu 35 gólov. Arsenal sa v tejto sezóne opäť nepredstaví v Lige majstrov, keďže v Premier League skončil mimo najlepšej štvorky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Ligue 1 #OSC Lille #Arsenal FC #Nicolas Pepe