Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka zaujíma slávne značky. Nevylučuje odchod z Viga

Polemiky o tom, ktorá je najlepšia futbalová liga sveta, sa vedú už niekoľko rokov. Počas nich je však porovnanie La Ligy a anglickej Premier League jednoznačné.

21.07.2019 19:12
Stanislav Lobotka, Lionel Messi Foto: ,
Stredopoliar Celty Vigo Stanislav Lobotka (vpravo) stíha kapitána Barcelony Lionela Messiho.
debata (1)

Španielske kluby sú na medzinárodnom poli úspešnejšie. Najmä vďaka triumfom Realu Madrid či Barcelony v Lige majstrov, FC Sevilla a Atlética Madrid v Európskej lige.

Predošlá sezóna bola výnimkou potvrdzujúcou pravidlo. Anglické tímy si to rozdali vo finále oboch najväčších klubových súťaží. Španielske vystupovali na európskych zastávkach skôr, ako by si želali.

A tak sa rozhodli, že na neúspech mocne zareagujú. Už od začiatku Barcelona, Real aj Atlético mútili prestupové vody.

Na Nou Camp prišiel Antoine Griezmann. Kráľovský klub sa teší z Edena Hazarda či Luku Joviča. Jeho menej slávny sok zasa zrealizoval štvrtý najdrahší prestup futbalovej histórie. Za 126 miliónov priviedol Joaa Félixa z Benfiky Lisabon.

„Pozorne sledujem, čo sa deje na prestupovom trhu,“ priznal stredopoliar Celty Vigo Stanislav Lobotka. Jeden z trojice Slovákov, ktorý má šancu zasiahnuť do blížiacej sa sezóny La Ligy.

Pustili by ho aj zadarmo

Nie je žiadnym tajomstvom, že Lobotka má zo Slovákov najväčšie šance. Jeho spoluhráča Róberta Mazáňa čaká tvrdý boj o základnú zostavu. Tú nemá istú ani Martin Valjent, ktorý nováčikovi z Malorky výraznou mierou pomohol k návratu medzi španielsku elitu po šiestich rokoch.

Prestupové obdobie sa ešte neprelomilo ani do druhej polovice a Lobotka už niekoľkokrát zdvihol telefón svojmu agentovi. Dôvod bol jasný – dostupnosť šikovného slovenského stredopoliara.

„Po vlaňajšej sezóne by ma Celta pustila aj zadarmo,“ smial sa Lobotka pri príležitosti siedmeho ročníka mediálneho turnaja Media Cup Stars for Stars.

Po smelých vyhláseniach pred štartom sezóny 2018/19 a solídnom štarte prišla vo Vigu séria neuspokojivých výsledkoch. A z pokojného stredu tabuľky boli zrazu tvrdé záchranárske práce.

Aj napriek tomu si Lobotka drží vysokú cenu. Podľa serveru transfermarkt.de je s hodnotou 25 miliónov eur tretím najdrahším hráčom klubu.

„Moja cena je určite nižšia ako bola predtým. Výsledky v klube neboli ideálne, nedokázali sme nazbierať body. Neviem povedať, koľko by za mňa chceli. Vraveli však, že pokiaľ by prišla ponuka od 20 do 25 miliónov eur, budú sa tým určite zaoberať,“ pokračoval Lobotka.

Seriózna ponuka zatiaľ neprišla

Potvrdil, že o jeho služby sa zaujímalo viacero klubov. Špekulovalo sa o anglickom West Hame či talianskom Neapole. Francúzske médiá dokonca prišli so správou, že Lobotka je v hľadáčiku parížskeho Saint-Germain. Naposledy sa zasa skloňoval záujem milánskeho AC.

"Počas prestupového obdobia je vždy šanca na zmenu dresu. V lete som na to veľmi nemyslel a chcel som si od futbalu oddýchnuť. Všetko rieši agent. Keď príde niečo vážnejšie, zavolá mi.

Zatiaľ taká ponuka neprišla. Volali však do klubu a pýtali sa na nejaké veci, no bolo to skôr všeobecné,“ ozrejmil.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Stanislav Lobotka Official (@stanleylobotka37),

Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa nikam netlačí. V galícijskom klube i La Lige sa mu páči. Voľno v lete si krátil dovolenkou, tenisom, posilňovňou, grilovačkami, stretnutiami s priateľmi aj Tour de France.

„Mám naviac nejaké dve kilá, nič strašné,“ prezradil na seba Lobotka. A k cyklistickému podujatiu roka doplnil: "Peter Sagan je stále najväčší favorit. Nie je jednoduché potvrdzovať túto rolu.

Darí sa mu to na každom podujatí, čo hovorí o jeho silnej mentálnej stránke. Podľa mňa to zvládne a získa zelený dres.“

Sleduje nákupy Realu a Barcelony

Odchovanec Trenčína, ktorý to skúšal aj v Ajaxe Amsterdam či dánskom Nordsjaellande, už vo Vigu naplno zarezáva. Kvôli tomu, že sa začiatkom júna predstavil v národnom drese počas kvalifikačného duelu s Azerbajdžanom (5:1), mal o pár dní voľna naviac.

Popri tvrdej letnej drine sleduje, ako sa najbohatšie španielske kluby výrazne posilňujú. Aj on sám vie, že pre Celtu bude takmer nemožné konkurovať im.

"Sú to top kluby, z ktorých teraz ani jeden nevyhral Ligu majstrov. Real vypadol skoro. Zinedine Zidane (tréner Realu) povedal, že potrebuje kúpiť nových hráčov. Keď predáte Cristiana Ronalda, ktorý vám dal 50 gólov za sezónu a nenahradíte ho, tak sa to ukáže.

Takisto aj Barcelona vie, že potrebuje niekoho kúpiť na krídlo. Uvidíme, čo sa ešte udeje,“ uzavrel Lobotka.

Aj jeho agenta a vedenie Celty čaká v najbližších týždňoch poriadny kus práce. Udržať v kádri najväčšiu slovenskú hviezdu La Ligy vo Vigu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #celta vigo #la liga