Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bežný zápas Ibrahimoviča. Hetrik, zlomená lícna kosť, trénera poslal do...

Americkému Los Angeles vládnu dvaja futbaloví titani. Obaja sú veľmi dobre známi aj z pôsobenia v Európe. Hoci sa presadili v odlišnej miere.

20.07.2019 08:26 , aktualizované: 24.07.2019 16:16
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič strelil proti Los Angeles FC hetrik.
debata

Niekdajšia veľká nádej londýnskeho Arsenalu Mexičan Carlos Vela vedie tabuľku strelcov zámorskej MLS s 21 gólmi. K nim pridal úctyhodných 12 asistencií. Druhý je švédsky veterán Zlatan Ibrahimovič so 16 presnými zásahmi. Vela hrá za najlepší tím Západnej konferencie LAFC, Ibra oblieka dres druhého v poradí LA Galaxy.

Dá sa teda pochopiť, čo viedlo amerického novinára k otázke priamo na Zlatana Ibrahimoviča: „Pri pohľade na formu Carlosa Velu si stále myslíte, že ste najlepší hráč v MLS?“

Reportér mal smolu, že oproti nemu sedel na stoličke práve „božský Ibra“. Bývalá hviezda Ajaxu, Juventusu, Barcelony, PSG, Manchestru United či oboch milánskych klubov odpovedala bez výraznejších emócií.

„Som najlepší s veľkým odstupom. Koľko má Vela rokov? 29? Má 29 rokov, je na svojom vrchole a hrá v MLS. Viete, kde som bol ja, keď som mal 29 rokov? Pôsobil som v Európe a to je veľký rozdiel,“ pousmial sa už 37-ročný Ibrahimovič.

Práve mestské derby v Los Angeles pútalo v Amerike veľkú pozornosť. Pochopiteľne, mediálny záujem sa sústredil na dvojicu Ibrahimovič-Vela. Prvý menovaný poskytol niekoľko rozhovorov a vo viacerých upozornil na nižšiu úroveň MLS v porovnaní s najlepšími európskymi súťažami.

„Predtým som hral s hráčmi rovnakej úrovne. V MLS som ako Ferrari medzi Fiatmi. Mal som rovnaký problém v národnom tíme. Proste som neakceptoval, keď prihrávka prišla neskoro alebo vôbec. Aj MLS by mohla byť rýchlejšia, taktickejšia a rytmickejšia,“ podotkol Ibrahimovič, s ktorým to spoluhráči z reprezentácie asi nemali jednoduché.

Ibrahimovič bol pri všetkom. Dobrom i zlom

Samotné derby v noci na sobotu nadchlo. Galaxy zdolalo FC 3:2, bola to šou dvoch mužov. Ibrahimovič strelil za domácich tri góly, Vela odpovedal za FC dvoma. Galaxy stiahlo stratu na lídra súťaže na deväť bodov.

Švédsky útočník bol hrdinom dňa. No prezentoval sa aj v negatívnom svetle. Ešte počas zápasu brutálne zasiahol Mohameda El Monira. Lakťom mu spôsobil fraktúru lícnej kosti.

Ľavý obranca z Líbye musel po chvíli striedať a v utorok podstúpil operáciu. Rozhodcovia zápasu si zákrok Ibrahimoviča nevšimli, no možno sa ním bude zaoberať disciplinárna komisia.

Narozdiel od rozhodcov, zákrok Švéda dobre videl tréner brankárov LAFC Zak Abdel. Egypťan sa po zápase vrátil k zákroku a Ibrahimoviča konfrontoval priamo na hracej ploche.

Zlatan však člena realizačného tímu súpera schladil. Výčitky ho nezaujímali. „Choď domov ty malá ku***čka, choď domov,“ vykričal Ibrahimovič Abdelovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Zlatan Ibrahimovič #Los Angeles Galaxy #Carlos Vela #Los Angeles FC