Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat Ronaldinha? Trpaslík chce priviesť futbalového obra

Jeden z najzaujímavejších prestupov roka sa zrejme udeje v krajine futbalového trpaslíka. Nepochybne, znie to šialene. Ale snahy štvornásobného maltského šampióna FC Birkirkara zviditeľniť sa zjavne nemajú limity. Z utopistickej myšlienky sa môže vďaka viacerým aspektom stať realita. A to už v najbližších dňoch.

19.07.2019 14:38
Brazil Ronaldinho Retires Foto: ,
Futbalová legenda Ronaldinho pôsobil naposledy v brazílskom Fluminense.
debata

„Existuje šanca, že Birkirkara získa Ronaldinha,“ šokoval v rozhovore pre Times of Malta Michael Valenzia. Športový riaditeľ Birkirkary zrejme nežartuje, lebo následne zdupľoval: „Momentálne s ním rokujeme. Zatiaľ to nie je dotiahnuté. Musíme byť trpezliví a uvidíme, ako to všetko dopadne.“

Čo siedmy klub predošlej sezóny – a jeden z mála profesionálnych v maltskej najvyššej súťaži – motivuje, aby tridsaťdeväťročného matadora presviedčal o podpise zmluvy s európskym futbalovým trpaslíkom?

Odpovedí je hneď niekoľko, stačí si vybrať. Neuspokojivá siedma priečka a teda sezóna bez európskych pohárov. Snaha zviditeľniť sa. Veľký finančný kapitál nového sponzora a jeho blízke väzby s niekdajším brazílskym špílmachrom.

„Naši potencionálni partneri majú blízko k ľudom z Ronaldinhovho okolia. Zaujala ich vidina toho, že si bude obliekať dres nášho malého klubu. Zapáčila sa im a chcú rokovania aj prípadnú dohodu podporiť,“ pokračoval Valenzia.

Najlepší futbalista planéty v rokoch 2004 a 2005 vraj túto ponuku zvažuje. Hoci od roku 2008 a angažmánu v AC Miláno išla jeho kariéra dole vodou – údajne kvôli alkoholu – v časoch najväčšej slávy vyhral s Barcelonou dvakrát La Ligu a raz Ligu majstrov.

Valenzia je aj napriek náročným rokovaniam optimistom. Verí, že Birkirkara bude úspešnejšia ako jej konkurent FC Valetta. Najúspešnejší maltský klub (25 titulov, 14 domácich pohárov a 12 superpohárov) pred niekoľkými mesiacmi ponúkol Usainovi Boltovi dvojročný kontrakt.

Najrýchlejší muž sveta si po atletickom chcel splniť aj futbalový sen. Nakoniec však ponuku odmietol a vzdal sa ho.

„Takýto prestup by nás neuveriteľne zviditeľnil. Ronaldinho by nám veľmi pomohol. Nielen herne, ale aj z marketingového hľadiska. Veď patri medzi dvadsiatku najlepších futbalistov histórie,“ vysvetlil Valenzia.

Všetko má momentálne v rukách Ronaldinho. Ak sa usmievavý Brazílčan rozhodne vrátiť z futbalového dôchodku do Birkirkary, zaradí sa k najzaujímavejším prestupom tohto leta.

„Nie je to nemožné, lenže musíme Ronaldinhovi dopriať čas. Rokovania sú veľmi komplikované a to hneď z niekoľkých aspektov. Uvidíme,“ uzavrel Valenzia s tým, že v priebehu najbližších dní by mala padnúť definitíva.

Odloží futbalová legenda penziu a okúsi ešte jedno dobrodružstvo na Malte? Podľa Ronaldinhovho právneho zástupcu to nie je na programe najbližších dní. Jedným dychom však pripustil, že jeho klient sa momentálne nachádza na ostrove v Stredozemnom mo­ri.

„Je pravda, že sme od Birkirkary dostali ponuku, ale bola okamžite odmietnutá. Ronaldinha čaká na Malte akcia spojená spojená s vlastnou značkou vína. To je všetko,“ reagoval advokát Jean Paul Sammut.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ronaldinho #FC Birkirkara