Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Špekulant aj padajúci pilier. Opúšťajú kapitáni lode?

Líder na ihrisku aj mimo neho. Nasledovaniahodný príklad. Ten, čo neuhne v zápase ani na tréningu. Podporí a nakopne spoluhráčov. Poradí mladším.

18.07.2019 09:00
Icardi Foto: ,
Spoluhráč Milana Škriniara v Interi Miláno Mauro Icardi chce odísť do iného klubu.
debata

Rola kapitána nie je jednoduchá. Nehodí sa každému. Futbalista si ju musí zaslúžiť. Za svoje výkony aj vystupovanie na verejnosti. Keď ste ním v Arsenale a Interi Miláno, je to aj obrovská česť.

„Viesť klub ako Arsenal je pocta. Pri menoslove predošlých kapitánov ma napĺňa hrdosť,“ neskrýval pred časom Laurent Koscielny. „Inter je moja srdcovka. Dal mi šancu a ja mu chcem dokázať svoje kvality,“ vravel Mauro Icardi.

Dvojica skvelých hráčov by momentálne mala vážiť slová. A nerobiť hanbu sebe ani slávnym značkám.

Problémom je vysoká cena

Zajačie úmysly argentínskeho bombardéra nie sú tajomstvom. Icardiho túžba zbaviť sa čiernomodrého dresu Interu má už viac ako rok. Lenže riešenie neprichádza a alternatívy sa míňajú.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ sa už vlani mal stať náhradou za Karima Benzemu. Vedenie Realu Madrid však nebolo schopné nájsť s Interom finančný kompromis. A tak stroskotal prestup a aj snaha Zinedina Zidana o revitalizáciu chátrajúceho tímu.

Francúzsky kormidelník dostal prednedávnom ďalšiu šancu na vybudovanie „nového“ Realu. Lenže na zozname posíl, ktorý odovzdal Florentinovi Perézovi, sa meno Mauro Icardi už nenachádzalo. Prišiel Luka Jovič, Eden Hazard aj osemnásťročný brazílsky talent Rodrygo.

A tak sa jeho manželka a agentka v jednej osobe, Wanda Nara, obrátila na Juventus. S prosbou, či by jej miláčika nevykúpilo za nemalý finančný obnos. Pravda – za ostatné mesiace klesla Icardiho hodnota zo sto miliónov eur na osemdesiat. Všetko však nasvedčuje tomu, že Icardi v zľave je pre Juventus aj tak pridrahý.

„Turínčania by Icardiho chceli, ale len za 60 miliónov. Argentínčanova výkupná klauzula je o 50 miliónov vyššia. Inter zasa nechce ísť pod stovku. Celá sága okolo špekulanta Icardiho sa zamotáva,“ napísala Marca.

Hovorí sa, že by sme nemali hrýzť ruku, ktorá nás kŕmi. O Icardiho budúcnosti nakoniec aj tak rozhodne vedenie Interu. To, ktoré ho nedávno poslalo domov zo sústredenia vo Švajčiarsku a nevezme ho ani na predsezónnu prípravu do Ázie.

„Je to obrovská škoda. Aby však bolo jasné – hráči majú svoje povinnosti, ktoré si musia plniť. Nikto nie je viac ako klub,“ reagoval Samir Handanovič, Icardiho nástupca v roli kapitána Interu.

Neodletel na predsezónnu tour

Od hráča, ktorý už niekoľko mesiacov hľadá z klubu únikový východ, sa zákopová vojna dá čakať. Lenže od Koscielneho, oddaného lídra Arsenalu, to bolo prekvapenie. Akiste aj pre Unaia Emeryho.

Španielsky kormidelník krátko po svojom príchode francúzskeho stopéra vyzdvihol. „Je to jeden z pilierov nášho tímu a symbol nového mužstva, ktoré chcem vytvoriť,“ vyhlásil ešte na začiatku svojho pôsobenia nasledujúceho po ére Arséna Wengera.

Tridsaťtriročný Koscielny prišiel do Arsenalu pred deviatimi rokmi z Lorientu. Z tuctového obrancu sa stal jeden z najlepších bekov Premier League a príklad na ihrisku aj mimo neho. Svoju výnimočnú reputáciu si však pred pár dňami poriadne pošramotil.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Step by step. ⏰

Príspevok, ktorý zdieľa Laurent Koscielny (@koscielny_official6),

„Koscielny odmietol odcestovať s mužstvom na predsezónnu tour v USA. Sme veľmi sklamaní Laurentovým rozhodnutím, ktorým porušil jasné inštrukcie zo strany klubu. Veríme, že túto nepríjemnosť vyriešime čo najskôr,“ uviedol Arsenal v oficiálnom stanovisku.

V hre je okrem pokuty spojenej s interným dohovorom či návratu do kádra aj odchod. Hlásia sa viacerí záujemcovia – z rodnej krajiny aj Premier League. Zostane alebo bude Koscielny hľadať novú výzvu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Mauro Icardi #Laurent Koscielny