Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka má nového trénera a k tomu päť ponúk na odchod

Steve Bruce je od stredy nový tréner futbalistov anglického klubu Newcastle United, kde pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

17.07.2019 12:03
Steve Bruce Foto: ,
Nový kormidelník Newcastlu United Steve Bruce (vpravo).
debata (2)

Bruce podpísal zmluvu na tri roky a v realizačnom tíme bude spolupracovať so Steveom Agnewom a Stephenom Clemenceom.

Newcastle obsadil v predchádzajúcom ročníku najvyššej anglickej súťaže trinástu priečku pod vedením Rafaela Beniteza. Španielsky kouč však v júni zamieril do čínskeho Ta-lienu I-fang. "Som nesmierne hrdý, že som sa stal trénerom Newcastlu United. Ako chlapec som ho podporoval a bol to aj obľúbený klub môjho otca, takže ide o špeciálnu chvíľu pre mňa a moju rodinu.

Je pred nami veľká výzva, na ktorú sme nachystaní. Vyhrnieme si rukávy a urobíme všetko, aby sa naši fanúšikovia mohli dívať na úspešné mužstvo," povedal 58-ročný Bruce na oficiálnej klubovej stránke.

Nový realizačný tím odcestuje za zverencami do Číny, kde Newcastle v stredu odohrá duel prípravného turnaja Premier League Asia Trophy proti Wolverhamptonu Wanderers. Pre Brucea je Newcastle deviata zastávka v 21-ročnej trénerskej kariére. Do najvyššej anglickej ligy sa sťahuje z pôsobenia na lavičke Sheffieldu Wednesday.

Dúbravka v hľadáčiku viacerých klubov

Britský denník Dailymail priniesol informáciu, že o slovenského gólmana Martin Dúbravku je veľký záujem medzi konkurenčnými klubmi v Anglicku. Najvážnejším kandidátom je nováčik Premier League Aston Villa, ktorá sa snaží posilniť na každom poste. Nakúpila už viacero hráčov a brankár United by mal byť ďalšou posilou.

Okrem nej sú v hre aj väčšie kluby, ako napríklad neúspešný finalista Ligy majstrov Tottenham Hotspur. Dlhoročnou jednotkou na brankárskom poste je Francúz Hugo Lloris, ktorému by mal konkurovať práve Slovák. V hre je vraj aj Manchester United, avšak iba v prípade, že sa mu nepodarí predĺžiť zmluvu s Davidom De Geom.

O najlepšieho futbalistu v severovýchodnom regióne Anglicka prejavili interes aj portugalský FC Porto či francúzsky AS Monako.

Na nového trénera Brucea tak čaká veľká výzva. Udržať v tíme kľúčovú oporu uplynulej sezóny Martina Dúbravku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka #Steve Bruce