Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posila aj marketingový ťah. Japonský Messi potešil Real

Nahnevali Barcelonu. Rozšírili káder o talentovaného mladíka, ktorý si "kopol" do nenávideného soka pri oficiálnom predstavení.

16.07.2019 18:38
Takefusa Kubo Foto: ,
Posila Realu Madrid Takefusa Kubo.
debata

Ťažko povedať, ktorý aspekt prestupu Takefusu Kuba potešil Real Madrid viac. Každopádne už teraz je jasné, že príchod osemnásťročného tínedžera prinesie kráľovskému klubu niekoľko výhod.

Prvá je futbalová. Kubo nie je žiadne béčko. Už v pätnástich sa stal najmladším hráčom, ktorý naskočil do stretnutia najvyššej japonskej ligy. V drese FC Tokio predviedol niekoľko parádnych akcií, ktoré majú na najznámejšom serveri s videami Youtube desiatky tisíc videní.

Hosťoval tam ako kmeňový hráč Barcelony. Kataláncom sa stal už keď mal desať. Na Nou Campe s ním počítali aj do budúcnosti. Urobili však chybu.

Porušili jedno z pravidiel FIFA pri prestupe neplnoletých hráčov. A z Kuba sa stal voľný hráč. Zaujal okrem Realu napríklad aj parížsky Saint-Germain.

„Som veľmi hrdý na to, že si môžem obliecť dres najlepšieho klubu na svete. Mám obrovskú radosť. V Japonsku vzbudzuje Real Madrid rešpekt a pozornosť,“ uviedol Kubo.

V rodnej krajine mu počas angažmánu v Barcelone prischla prezývka japonský Messi. Nová akvizícia Realu podľa Mirroru len za niekoľko dní priniesla kráľovskému klubu značný zisk. „Je to skvelý marketingový ťah. Či sa Kubo presadí, alebo nie,“ napísal.

Kubo začne svoje pôsobenie v béčku pod vedením legendárneho Raúla Gonzáleza. Jeho niekdajší spoluhráč Zinedine Zidane mu dal priestor aj v A-tíme.

„Páči sa mi, lebo je šikovný a rýchly. Je to skromný chlapec. Je radosť s ním pracovať,“ mädlil rukami Raúl.

Bude posilou či len marketingovým ťahom ako kedysi Martin Odegaard?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Takefusa Kubo