Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skúšaný talent vyčíta Stochovi, že ho nechal samého v Prahe

Jakuba Hromadu (23) prenasledovali v uplynulom období nepríjemné zdravotné problémy. Naposledy košického rodáka, ktorý pôsobil v akadémii Juventusu Turín a reprezentoval slovenský futbal vo všetkých mládežníckych kategóriách, vyradilo zranenie z aktívnej činnosti na desať mesiacov.

09.07.2019 09:00
Jakub Hromada Foto: ,
Jakub Hromada (vpravo) verí, že ho zranenia už viac nebudú limitovať a naplno sa presadí v Slavii Praha.
debata

Na začiatku roka absolvoval náročnú operáciu kosti medzi členkovými kĺbmi a teraz sa vracia do futbalového diania. Stredopoliar Slavie Praha nastúpil v Trnave v zápase o česko-slovenský Superpohár na záverečných desať minút.

Aké ťažké je bojovať o miesto v zostave Slavie?

Videli ste, aká kvalita je v tomto tíme, je to veľmi náročné. V strede poľa vládne veľká konkurencia, sú to všetko reprezentanti a v týchto dňoch nás ešte doplnil Rumun Stanciu. Pre klub je to pozitívne. Ale aj pre mňa, musím sa s tým popasovať. Dôležité teraz je, že môžem s mužstvom konečne trénovať, že som zdravý. Verím, že to takto bude pokračovať.

Spomenuli ste Stanciua, ktorý predtým pôsobil v Sparte. Ako reagovalo na tento prestup mužstvo?

Možno pre fanúšikov je dosť nezvyčajné, že sme získali posilu, ktorá predtým hrala v tíme najväčšieho konkurenta. My hráči sme radi, prijmeme ho do šatne a veríme, že bude prínosom.

Akú váhu prikladala Slavia zápasu o Superpohár. Brali ste to viac ako prípravu alebo prestížny zápas?

Nebola to klasická príprava, hralo sa o trofej, chceli sme ju získať. Na stretnutie sme sa chystali klasicky, ako aj na ligový či pohárový zápas. Sme šťastní, že sme v Trnave vyhrali. Bola to pre nás aj generálka na ligu, ešte sme niečo skúšali, nejaké taktické a herné situácie. Verím, že na tento výkon a výsledok nadviažeme v lige.

Výkon tímu ešte nebol úplne ideálny. Čo musíte zlepšiť?

Letná pauza bola krátka a aj príprava bola najkratšia, akú sme v posledných rokoch zažili. Inokedy dvojtýždňové kondičné sústredenie sme museli tentoraz vtesnať do piatich-šiestich dní. Únava hrala ešte svoje aj v Trnave, u mňa o to viac, že som po dlhom liečení. Máme ešte týždeň, to je dostatočný čas, aby únava ustúpila.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

170 dní... toľko prešlo od nešťastného zranenia na tréningu. Bolo to najťažšie obdobie v mojom živote, plné sĺz, trápenia, neistoty, nádejí a následných sklamaní. Verím tomu, že už to mám celé za sebou a začne sa písať nová a krajšia kapitola môjho života. Ďakujem všetkým čo pri mne v posledných mesiacoch stáli a pomáhali mi, veľmi si to vážim!!! Veľké ĎAKUJEM patrí najmä mojej rodine a obzvlášť mojej najúžasnejšej @terri_korijkova ako sa o mňa každý deň starala a zvládala to náročné obdobie so mnou ❤️ Sľubujem, že urobím maximum pre to, aby som sa vrátil ešte silnejší a odhodlanejší ako kedykoľvek predtým !!!

Príspevok, ktorý zdieľa Jakub Hromada (@kubikhromada),

Vaším parťákom v Prahe bol v uplynulých mesiacoch Stoch. Ako vnímate jeho odchod?

Utvorili sme v Slavii super dvojku. Predtým, ako prišiel do Prahy, sme sa nepoznali. Som smutný, že odišiel. Ale taký je futbal, mne nezostáva iné, len mu zapriať veľa šťastia v novom tíme. Zostali sme v dennom kontakte a držím mu palce.

Ste dobrí kamaráti, hovorili ste o tom, prečo zo Slavie odišiel?

To je skôr otázka na neho. Ja všetky detaily jeho prestupu nepoznám. Bolo to jeho rozhodnutie. Veľmi dobre vedel, čo robí, vedenie Slavie mu umožnilo odísť a on sa vybral do prostredia, ktoré pozná. Aj to zohralo úlohu. V Slavii mu to nik nevyčítal, urobil pre klub v dvoch sezónach veľký kus práce. Ak mu ja niečo vyčítam, tak len skutočnosť, že ma v Prahe nechal samého (smiech).

Čo očakávate od začínajúcej sa sezóny?

Ja si najmä želám, aby ma po dlhom zranení poslúchala noha. Ešte nie je stopercentne v poriadku, mám ešte občas nejaké dni voľno. Prežil som náročné obdobie, teraz cítim najmä mentálnu silu, užívam si každý tréning, každú minútu na ihrisku. Verím, že postupom času sa dostanem do hernej pohody. Už som naznačil, že konkurencia je obrovská, môže ma to posunúť dopredu.

Hovorili ste o svojej situácii s trénerom Trpišovským?

Tréner komunikuje so všetkými hráčmi, aj so mnou sa niekoľkokrát zhováral. Zhodli sme sa, že musím byť najskôr úplne zdravý. Budem maximálne makať, aby som sa v Slavii presadil a uvidíme, čo bude ďalej.

Spájate svoju najbližšiu budúcnosť s českým majstrom?

Slavia sa ku mne zachovala veľkoryso, predĺžila so mnou zmluvu po dlhom zranení, vyhodnotil som to tak, že so mnou ráta aj naďalej, čo ma teší. Verím, že tu zostanem. Ak budem o mesiac úplne zdravý a aj potom sa budem ťažko dostávať do zostavy, možno prídu na rad aj iné možnosti, napríklad hosťovanie. Teraz si vážim, že som hráč Slavie a nechcem to meniť.

Slavia získala naposledy titul, pohár, hrala vo štvrťfinále Európskej ligy. Latka je postavená vysoko…

Ťažko sa bude prekonávať to, čo sme vybojovali v minulej sezóne. Teraz by sme sa chceli dostať do skupiny Ligy majstrov, čím by sme ju ešte vyšperkovali. Veríme tomu, že máme najlepšie mužstvo v Česku a očakávania fanúšikov naplníme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Hromada #SK Slavia Praha