Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrošovský si za pomoci manželky vyžiadal prestup. Podpísal do leta 2024

Slovenský futbalový reprezentant Patrik Hrošovský prestúpil z Viktorie Plzeň do Racingu Genk. S novým zamestnávateľom podpísal zmluvu do júna 2024.

08.07.2019 15:34 , aktualizované: 18:10
Patrik Hrošovský Foto: ,
Patrik Hrošovský v uplynulej sezóne skóroval za Plzeň v Lige majstrov aj na pôde Realu Madrid.
debata

Oba kluby sa dohodli na detailoch transferu, podľa portálu isport.cz zaplatí belgický majster sumu 5 miliónov eur. Hrošovský ešte Plzni pomôže v predkolách Ligy majstrov a do Genku odíde v auguste.

"Som rád, že sa podarilo všetko dohodnúť k spokojnosti všetkých strán. Cítim, že nastal ideálny čas vyskúšať si svoj prvý zahraničný angažmán, pretože Česko som úplne ako zahraničie nebral. Cítil som sa vo Viktorii vždy skvele a som jej veľmi vďačný.

A som aj rád, že môžem teraz klubu ešte pomôcť zabojovať o Európu, ktorú si určite zaslúži. Zahral som si tu Ligu majstrov, zažil majstrovské oslavy a ďalšie množstvo nádherných zážitkov, na ktoré nikdy nezabudnem.

Zároveň sa chcem poďakovať fanúšikom Viktorie, ktorí ma vždy podporovali a verím, že moje rozhodnutie teraz pochopia," povedal pre oficiálny web Plzne Hrošovský, ktorý do Belgicka odletel v sobotu a v pondelok v Genku úspešne absolvoval lekársku prehliadku.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar pôsobil v Plzni už od roku 2009, do A-mužstva sa dostal o dva roky neskôr. V drese slovenskej reprezentácie odohral 23 stretnutí. V tíme belgického šampióna má nahradiť ukrajinského reprezentanta Ruslana Malinovského.

„Patrikovi sme odchod sľúbili už trikrát a vždy sme ho nakoniec zlomili, aby u nás zostal. A on to zobral a hral výborne. Ukázal skvelý charakter. Na galavečeri Ligovej asociáce vedľa mňa posadil svoju manželku a boli na mňa dvaja. Vycítil som, že majú o zmenu veľký záujem,“ citovali české médiá generálneho riaditeľa Viktorie Adolfa Šádeka.

"Môžem potvrdiť dohodu klubov, podľa nej Patrik prestúpi až v priebehu augusta. Bude nám teda k dispozícii pre dvojzápas s Olympiakosom Pireus a ďalšie zápasy predkôl európskych pohárov.

Jediné predkolo, do ktorého by hráč nezasiahol, je prípadné play off Ligy majstrov. Vzhľadom k tomu, že Genk čaká štart v základnej skupine tejto súťaže, bol by jeho štart vylúčený.“

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Patrik Hrošovský #KRC Genk