Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Griezmann i Neymar chýbali klubom. Kto si vynúti prestup do Barcelony?

Francúzsky futbalista Antoine Griezmann sa nedostavil na zraz Atletica Madrid pred novou sezónou. Už v máji avizoval, že mieni v lete opustiť klub, ktorého predstavitelia sa vo štvrtok stretli so zástupcami FC Barcelona.

08.07.2019 11:35 , aktualizované: 09.07.2019 09:27
Antoine Griezmann Foto: ,
Antoine Griezmann nemá v pláne pokračovať v Atléticu Madrid.
debata

Úradujúci španielsky šampión má o 28-ročného útočníka dlhodobo záujem, strany diskutovali o nižšej prestupovej čiastke, hoci výkupná klauzula klesla 1. júla z 200 na 120 miliónov eur.

Griezmann nastrieľal od roku 2014 za Atletico 133 gólov v 257 vystúpeniach, s Kataláncami sa údajne dohodol na podmienkach kontraktu už v marci.

„Mal povinnosť prísť v nedeľu do 20.30 h. Keď sa nedostavil, začali sme to preverovať. Má u nás platnú zmluvu do roku 2023 a v pondelok sa musí zapojiť do tréningu rovnako ako všetci ostatní hráči,“ citovala zo stanoviska Atletica agentúra AFP.

Na začiatku prípravy v Los Angeles de San Rafael nechýbal portugalský útočník Joao Felix, ktorý sa prestupovou čiastkou 126 miliónov eur stal najdrahším hráčom klubovej histórie.

Chýbal i Neymar

Brazílsky útočník Neymar sa v pondelok neobjavil na predsezónnom tréningu francúzskeho klubu Paríž St. Germain.

„V pondelok 8. júla sa mal Neymar da Silva Santos Junior pripojiť k tímu. V dohodnutom čase ale nebol na dohodnutom mieste, bez súhlasu klubu. Klub preto podnikne príslušné kroky,“ citovala agentúra AFP z vyhlásenia francúzskeho majstra.

Neymar tvrdí, že celá kauza je nafúknutá a klubu oznámil v predstihu, že sa oneskorí. Dôvodom má byť natáčanie spotu, ktoré bolo dlhodobo naplánované na 10. júla.

„Neymarova organizácia to plánovala päť rokov, každý poznal termín. Do Francúzska sa vráti 15. júla, tak ako sa s vedením dohodol minulý týždeň,“ povedala pre agentúru AP jeho hovorkyňa Day Crespová. Jeho otec brazílskym médiám vysvetlil, že nakrúcanie súvisí s charitatívnou činnosťou: „Nešlo to odložiť, všetci o tom vedeli, netreba to dramatizovať.“

Dvadsaťsedemročný útočník prišiel do PSG z Barcelony v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur. Médiá ale už dlhšie špekulujú, že sa v lete chce vrátiť naspäť na Camp Nou.

Podľa španielskeho periodika Diario Sport sa už dokonca dohodol na zmluve. Údajne súhlasil s redukciou platu z 36 miliónov na 24 miliónov, teda jeho gážu počas predošlého pôsobenia na Camp Nou.

Leicester zlomil rekord

Anglický Leicester City získal belgického reprezentanta Youriho Tielemansa na trvalý prestup. Dvadsaťdvaročný hráč strávil minulú sezónu v tíme účastníka Premier League na hosťovaní.

Leicester zaplatil za Tielemansa francúzskemu AS Monaco 40 miliónov libier, čo je klubový rekord.

„Verím, že máme na to, aby sme dosiahli niečo špeciálne,“ citovala slová Belgičana po podpise štvorročnej zmluvy agentúra AFP.

El Shaarawy odišiel do Číny

Taliansky krídelný útočník Stephan El Shaarawy súhlasil s prestupom z AS Rím do čínskeho klubu Šanghaj Šen-chua. Oficiálne detaily zmluvy nezverejnili.

Podľa talianskych médií podpíše 26-ročný útočník lukratívny kontrakt v hodnote viac ako 15 miliónov eur ročne. AS Rím môže za transfer zinkasovať 20 miliónov eur.

El Shaarawy ešte v júni odmietol prestup do Číny a s Rimanmi rokoval o novom kontrakte na štyri milióny eur ročne.

Dvadsaťtrinásobný taliansky reprezentant strelil v predchádzajúcej sezóne jedenásť gólov, AS pomohol k šiestemu miestu v Serie A a účasti v Európskej lige. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Arnautovič sa dočkal odchodu

Rakúšan Marko Arnautovič prestúpil z West Hamu United do čínskeho klubu Šanghaj SIPG. Podľa viacerých zdrojov zinkasoval účastník najvyššej anglickej súťaže 22 miliónov libier.

Tridsaťročný útočník chcel do Číny prestúpiť už počas predchádzajúceho transferového obdobia, no vedenie „kladivárov“ nesúhlasilo a aktívne pracovalo na vylepšení jeho kontraktu.

Arnautovič odohral v drese West Hamu dve sezóny, v ktorých strelil 22 gólov v 65 zápasoch. Šanghaj SIPG figuruje na tretej priečke čínskej ligy, Rakúšan sa v tíme stretne aj s Brazílčanmi Hulkom a Oscarom. Informáciu priniesla agentúra DPA.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #AS Rím #atlético madrid #Antoine Griezmann #Šanghaj Šen-Chua