Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krok Griezmanna a Barcelony poškodil klub i milióny fanúšikov, znie z Atlética

Vedenie Atlética Madrid sa ohradilo voči správaniu útočníka Antoina Griezmanna a Barcelony, ktorá sa snaží získať francúzskeho útočníka.

06.07.2019 09:11
Antoine Griezmann Foto: ,
Antoine Griezmann.
debata

Katalánsky klub podľa neho porušil pravidlá, keď dvadsaťosemročného futbalistu nabádal, aby zámerne porušil zmluvu.

Barcelona s Griezmannom údajne začala o prestupe rokovať už vo februári a v marci sa s ním dohodla. Podľa Atlética ku schôdzke došlo krátko po osemfinále Ligy majstrov s Juventusom, v ktorom madridský tím po výhre 2:0 a prehre 0:3 vypadol.

„Veľmi to poškodilo klub aj milióny našich fanúšikov,“ napísalo vo vyhlásení Atlético a upozornilo na to, že Barcelona tým porušila tzv. chránené obdobie, v ktorom nie je možné s hráčmi rokovať.

„Preto chceme týmto vyjadriť absolútny nesúhlas so správaním oboch strán. Predovšetkým však Barcelony, ktorá nabádala hráča, aby porušil podmienky zmluvy s Atléticom Madrid,“ dodalo na klubovom webe Atlético s tým, že ak katalánsky celok Griezmanna chce, bude musieť využiť výstupnú klauzulu a zaplatiť 120 miliónov eur.

Griezmann pôsobí v Atléticu od roku 2014 a vlani s ním podpísal zmluvu do roku 2023. Napriek tomu však už v máji bez ďalších detailov informoval o tom, že z madridského celku odchádza.

„Rokovania o prestupe sme, pochopiteľne, odmietli, pretože sme presvedčení, že hráči aj vedenie Barcelony nerešpektovali náš klub a jeho fanúšikov,“ uviedlo Atlético. „Preto sme hráča, jeho právnika aj sestru, ktorá je súčasne jeho agentkou, vyzvali, aby sa v súlade s platnou zmluvu v nedeľu zapojil s ostatnými hráčmi do prípravy na novú sezónu,“ dodalo.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #Antoine Griezmann