Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City zlomil rekord. Buffon je späť v Turíne, Herrera do PSG

Anglický futbalový šampión Manchester City angažoval do svojich služieb stredopoliara Rodriho z Atletica Madrid.

04.07.2019 14:34 , aktualizované: 19:39
Gianluigi Buffon Foto: ,
Gianluigi Buffon pôsobil v uplynulej sezóne vo francúzskom PSG.
debata

„Citizens“ za jeho služby zaplatili 70 miliónov eur, čo je klubový rekord. Španielsky reprezentant podpísal s novým zamestnávateľom päťročný kontrakt. Prestupová čiastka bola stanovená ako výkupná klauzula v Rodriho zmluve.

„Manchester City je nadšený, že môže oznámiť príchod španielskeho stredopoliara Rodriho,“ píše sa na klubovom webe.

Doterajší najdrahší prestup v klubovej histórii bol príchod Riyada Mahreza z Leicestru City za 67,8 milióna eur.

„To, čo dokázalo City za uplynulé dva roky, je úžasné a teším sa, že budem súčasťou takého talentovaného tímu,“ povedal. Dvadsaťtriročný Rodri sa do Atletica vrátil vlani v lete za 20 miliónov eur z Villarrealu po tom, čo ho madridský klub prepustil zo svojho juniorského tímu.

V uplynulej sezóne odohral vo všetkých súťažiach 47 duelov, strelil tri góly a Atleticu pomohol k druhému miestu v lige a triumfu v Superpohári UEFA.

Rodri by mal v City postupne nahradiť o jedenásť rokov staršieho Brazílčana Fernandinha, ktorý je oporou stredovej línie tímu, no v závere sezóny ho trápili časté zranenia.

Buffon je späť v Turíne

Legendárny brankár Gianluigi Buffon sa vrátil do Juventusu Turín. Vo štvrtok podstúpil v tíme úradujúceho talianskeho majstra lekárske testy a následne podpísal s vedením klubu ročnú zmluvu.

Štyridsaťjedenročný Buffon chytal za Juventus v rokoch 2001–2018 a bol ikonou „starej dámy“, s ktorou vybojoval množstvo trofejí. Nikdy sa mu však nepodarilo vyhrať Ligu majstrov. Vlani prestúpil do Paríža St. Germain, kde ale vydržal iba jednu sezónu.

Turínsky veľkoklub zavesil vo štvrtok na sociálne siete fotografie a videá s Buffonom, ako rozdáva autogramy pred tréningovým centrom Juventusu, kde následne zamieril na vstupnú lekársku prehliadku.

Skúsený taliansky brankár by mal byť tímovou dvojkou za Poliakom Wojciechom Szczesným. Po sezóne 2019/2020 by sa mal stať súčasťou manažmentu Juventusu.

Buffonovi, ktorý s talianskou reprezentáciou získal v roku 2006 titul majstra sveta, chýba už len sedem štartov v Serii A, aby vyrovnal rekord Paola Maldiniho. Dlhoročný kapitán AC Miláno odohral v najvyššej talianskej súťaži 647 zápasov, Buffon 640.

Leicester utratil vyše 30 miliónov

Španielsky útočník Ayoze Perez sa stal novým hráčom Leicesteru City, účastníka anglickej Premier League. „Líšky“ za neho zaplatili Newcastlu United 30 miliónov libier (cca 33,5 milióna eur).

Perez sa s novým zamestnávateľom dohodol na podmienkach štvorročnej zmluvy. „Som veľmi šťastný a hrdý na to, že som súčasťou Leicesteru. Nemôžem sa dočkať chvíle, keď po prvý raz vybehnem na trávnik v jeho drese,“ citovala hráčove slová agentúra AFP.

Herrera zadarmo do PSG

Španiel Ander Herrera prestúpil do francúzskeho Paríža St. Germain. V sezónach 2014 až 2019 hral v Manchestri United, po skončení uplynulej sezóny však nepredĺžil zmluvu a do Paríža prišiel bez odstupného.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar podpísal päťročnú zmluvu do júna 2024.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #Premier League #manchester city #atlético madrid #Rodri