Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético víta nového Ronalda. Z tínedžera Félixa urobilo tretieho najdrahšieho hráča

Atlético Madrid kúpilo z Benficy Lisabon za 126 miliónov eur devätnásťročného útočníka Joaa Félixa a urobilo z neho tretieho najdrahšieho futbalistu histórie.

03.07.2019 21:08 , aktualizované: 21:35
debata

Talentovaný hráč, ktorého nazývajú novým Cristianom Ronaldom, podpísal so španielskym vicemajstrom sedemročnú zmluvu.

Viac ako Félix doteraz stáli iba brazílsky útočník Neymar a francúzsky kanonier Kylian Mbappé. Prvý menovaný prestúpil do Paríža St. Germain z Barcelony za 222 miliónov eur a druhý potom do rovnakého klubu z Monaca za 180 miliónov eur.

Ak by sa do prestupovej sumy započítali aj následné bonusy, umiestnili by sa pred Félixom ešte Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé.

Portugalský mladík je po Mbappém druhým najdrahším tínedžerom v histórii. Atlético astronomickú prestupovú čiastku nezaplatí ihneď celú, ale v splátkach.

Félix v minulej sezóne debutoval v A-tíme lisabonského tímu a Benfice pomohol k zisku majstrovského titulu 15 gólmi a deviatimi prihrávkami v 26 ligových zápasoch.

Začiatkom júna si v semifinále Ligy národov proti Švajčiarsku prvýkrát zahral aj za seniorskú portugalskú reprezentáciu. V apríli sa odchovanec Porta stal najmladším strelcom hetriku v Európskej lige.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Joao Felix