Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Sparty s medzipristátím do Slavie. Stanciu je späť v Prahe

Stredopoliar Nicolae Stanciu sa vracia do českej ligy. Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý v januári odišiel zo Sparty do Saudskej Arábie, sa stal novou posilou pražskej Slavie. Podpísal zmluvu do júna 2023.

03.07.2019 12:27 , aktualizované: 04.07.2019 17:01
Nicolae Stanciu Foto: ,
Nicolae Stanciu na archívnej snímke v drese Sparty Praha.
debata

Český majster zatiaľ dohodu nepotvrdil, ale tréner Jindřich Trpišovský nedávno priznal, že klub sa Stancium rokoval. Podľa spomínaného zdroja by mal rumunský reprezentant už dnes po dovolenke priletieť do Prahy a v najbližších dňoch by ho mali predstaviť ako novú posilu Slavie.

Stanciu prišiel do Sparty vlani v januári z Anderlechtu údajne za 117 miliónov korún (približne 4,6 milióna eur), čo z neho urobilo najdrahšiu posilu v histórii najvyššej českej súťaže.

V lige odohral 31 zápasov a pripísal si desať gólov a osem asistencií. V januári bývalý hráč Steauy Bukurešť prestúpil za zhruba 200 miliónov korún (7,9 milióna eur) do Al Ahli.

Kvôli oneskoreným výplatám sa však rozhodol zo saudskoarabského klubu po polroku odísť. Pre Slaviu by sa mal Stanciu stať už štvrtou posilou. Z Bohemians 1905 prišiel útočník Júsuf Hilal a z Jablonca dorazili obrancovia Tomáš Holeš a David Hovorka, ktorý v minulosti tiež pôsobil v Sparte.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Nicolae Stanciu