Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferguson či Mourinho? Nie, podľa Rooneyho bol najlepší Van Gaal

V bohatej kariére ho trénovali velikáni. Od Sira Alexa Fergusona cez Fabia Capella po Josého Mourinha. Podľa Wayna Rooneyho však žiaden z nich nedosiahol kvality holandského odborníka Louisa van Gaala.

30.06.2019 08:59
Rooney, Ferguson Foto: ,
Wayne Rooney a jeho bývalý tréner v Manchestri United Sir Alex Ferguson.
debata

Rooneyho výber je zarážajúci najmä voči legendárnemu Škótovi Fergusonovi. Ten z neho spravil svojho času najdrahšieho tínedžera na svete a v Manchestri United ho priviedol k piatim ligovým titulom i triumfu v Lige majstrov.

Van Gaal rok po odchode Fergusona zveril Rooneymu kapitánsku pásku, no výraznejší úspech na Old Trafford nedosiahol.

Rooney napriek tomu tvrdí: „Van Gaal je bezpochyby najlepší tréner, s ktorým som kedy pracoval. Som o tom stopercentne presvedčený. Jeho taktické znalosti, spôsob prípravy a zmysel pre tie najmenšie detaily som považoval za úžasné. Obdivoval som to na ňom, nikdy predtým som sa tak nepozeral na veci spojené s futbalom.“

Rooney mohol toto tvrdenie vysloviť s ohľadom na niekoľko nezhôd počas deväť rokov trvajúcej spolupráce s Fergusonom. Najlepší kanonier histórie Manchestru United i anglickej reprezentácie si chcel v roku 2010 vynútiť odchod z klubu, čo poznačilo jeho vzťahy s tímom i trénerom.

Ferguson neskôr priznal, že keby na lavičke United pokračoval, Rooneyho by s najväčšou pravdepodobnosťou v nasledujúcej sezóne predal.

Van Gaal vo svojej druhej sezóne priviedol United k zisku FA Cupu, no 24 hodín po víťazstve ho vyhodili. Dôvodom bola neúspešná snaha kvalifikovať sa do Ligy majstrov.

„Van Gaal vedel, že spôsob, akým pracuje, je pre hráčov náročný. Varoval som ho predtým a rozprávali sme sa o tom. Mrzí má, ako skončil jeho angažmán, no jedno viem určite – veľa som sa od neho naučil a rozhodne to využijem, keď začnem trénerskú kariéru,“ dodal Rooney pre Mirror.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Wayne Rooney #Louis van Gaal #Sir Alex Ferguson