Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kroos: Keď odišiel Ronaldo, všetci boli šťastní

Hovorí sa, že žiaden hráč nie je väčší ako klub. Aj keď, vlaňajší odchod Cristiana Ronalda z Realu Madrid touto pravdou otriasol.

29.06.2019 17:12
Kroos, Ronaldo Foto: ,
Bývalí spoluhráči v Reale Madrid Toni Kroos (vľavo) a Cristiano Ronaldo.
debata

Samozrejme, faktorov katastrofickej uplynulej sezóny „bieleho baletu“ je niekoľko. Od odchodu Cristiana Ronalda cez koniec trénera Zinedina Zidana až po minimálne zmeny v úspechmi nasýtenom kádri.

Faktom však je, že líderstvo a góly Portugalského esa chýbali Realu Madrid viac než ktokoľvek predpokladal. Nového ťahúňa ofenzívy tréneri Lopetegui, Solari ani Zidane nenašli.

Preto Real Madrid podstupuje toto leto prestavbu kádra. Investoval do nej už vyše 300 miliónov eur a verí, že belgický krídelník z Chelsea Eden Hazard prevezme štafetu po 5-násobnom najlepšom futbalistovi sveta.

Keď sa vrátime do leta 2018, fanúšikovia Realu Madrid po ohlásení odchodu Ronalda do Juventusu plakali. Kabína tímu však podľa nemeckého stredopoliara Toniho Kroosa cítila primárne inú emóciu.

„Bolo by zvláštne, keby vám niekto ako Cristiano Ronaldo nechýbal. Svojimi gólmi rozhodol veľmi veľa zápasov. Jeho prestup však všetkých potešil. On chcel novú skúsenosť a Real Madrid zarobil na jeho odchode veľa peňazí,“ hovoril Kroos pre Bild o prajnosti svojmu bývalému spoluhráčovi.

Kroos, ktorý okrem Realu Madrid obliekal i dresy Bayernu Mníchov a Bayeru Leverkusen, naznačil možný skorý koniec kariéry. Prísť môže po vypršaní štvorročnej zmluvy, ktorú s Realom podpísal v máji.

„Dĺžku platnosti zmluvy sme určili vedome. Tridsaťtri rokov môže byť správny čas, aby som zavesil kopačky na klinec. Budem mať možnosť rozhodnúť sa, či chcem robiť niečo iné,“ dodal Kroos.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Toni Kroos