Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď v Prahe oznamovali jeho príchod, brankár Le Giang havaroval na Bali

Má vietnamské korene, narodil sa v Lučenci ešte v čase Československa, Slovensko reprezentoval v kategórii do 21 rokov, momentálne pôsobí v Česku. A keď ho tu Bohemians 1905 predstavoval ako novú posilu, on prežíval ťažké chvíle na Bali.

29.06.2019 09:45
Patrik Le Giang Foto: ,
Niekdajší slovenský reprezentant do 21 rokov Patrik Le Giang.
debata

Bola to veľká radosť. Patrik Le Giang (26) sa po sezóne v druhej lige vo Vlašimi vrátil do najvyššej českej ligy. Angažmán v pražskom klube však začal nešťastne.

Po sezóne odišiel na dovolenku do Indonézie. Presúval sa aj s partiou kamarátov po Bali, keď na zmesi piesku a štrku stratil kontrolu nad vozidlom.

„Asi vypadli z korby nejakého nákladiaku. Dostal som šmyk. Ja som utrpel najvážnejšie zranenie, zlomil som si kľúčnu kosť. Kamarátom sa našťastie nič vážne nestalo. Bol to paradox – šiel som pomaly, po rovnej ceste, široko-ďaleko nič nebolo,“ vravel Le Giang pre sport.cz.

O bývalom brankárovi Fiľakova, Žiliny či Michaloviec je známe, že neverí na náhody. „Možno som týmto spôsobom dostal doporučenie, že mám byť viac trpezlivý. Na angažmán v Bohemianse som sa totiž tešil možno až príliš.“

Slovensko v mládežnícky kategóriách reprezentoval aj Patrikov brat Emil. Práve jeho kontaktoval ako prvého.

„Prostredníctvom kamaráta som sa pripojil na internet. V tom mi začali naskakovať gratulačné esemesky a priania na sociálnych sieťach,“ pokračuje Le Giang, ktorý si uvedomil, že Bohemians práve oznámil jeho príchod do klubu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#sunset @enjoy_life_oz #indonesia#bali#balilife#lombok#holiday#vacation

Príspevok, ktorý zdieľa PATRIK LE GIANG (@patriklegiang),

„Po nehode som si uvedomil, že začiatok prípravy je preč a že budem musieť počkať na premiéru v novom klube,“ cituje sport.cz Le Gianga, ktorý by sa mal medzi tri žrde vrátiť maximálne po asi 8 týždňoch rehabilitácie.

„Bandáž mám už dole, ruku pomaly rozhýbavam. Nechcem však nič uponáhľať,“ vraví gólman s vidinou pozitívnejšej prognózy.

Výborná starostlivosť

Patrik Le Giang sa nemôže sťažovať na služby na Bali. Nehoda sa síce stala hodinu a pol od najbližšej nemocnice, no jeden z okoloidúcich ho ochotne odviezol.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#tbt 17/6/19 Síce som si prvý deň v @bohemians_praha_1905 predstavoval trošku inak, no aj tak som veľmi rád, že som už . ⚽️

Príspevok, ktorý zdieľa PATRIK LE GIANG (@patriklegiang),

"Mal som výbornú starostlivosť, bol som milo prekvapený. Prebehli röntgeny, potom som oznámil lekárom, že mám v Prahe svojho doktora, a na druhý deň som letel domov.

Neskutočné, ako zafungovala asistenčná služba Europe Assistance. Okamžite mi zariadili let v biznis triede. Mal som tam lôžko, aby som mal presun čo najkomfortnejší a najbezpečnejší."

Le Giang krátko po nehode telefonoval športovému riaditeľovi i trénerovi Bohemiansu Martinovi Hašekovi. Brankár dostal od oboch podporu v ťažkej situácii.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #zranenie #Bohemians Praha 1905 #Patrik Le Giang