Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomén Rooney to stále vie. Unikátne skóroval z vlastnej polovice

Golden boy (Zlatý chlapec) anglického futbalu. Túto prezývku dostala v "kolíske futbalu" za ostatné roky plejáda hráčov. No nikomu nesadla tak, ako Waynovi Rooneymu.

27.06.2019 08:28
debata

Rodák z Liverpoolu hrával Premier League od svojich šestnástich rokov. Kariéru na Britských ostrovoch rozdelil medzi Everton a Manchester United.

Získal 5 ligových titulov, tešil sa z triumfov v Lige majstrov i Európskej lige. Stal sa najlepším strelcom histórie Premier League aj anglickej reprezentácie.

Od vlaňajška „dohráva“ kariéru v americkom Washingtone. Do DC United neodišiel len kvôli tučným výplatným páskam. Napokon, v doterajších 40 stretnutiach nasúkal 23 gólov a 11 ich pripravil spoluhráčom.

Najčerstvejším presným zásahom rozhodol o víťazstve DC United v nočnom zápase MLS nad Orlandom 1:0.

Rooney už po 10 minútach po defenzívnej štandardke využil nedorozumenie obrannej dvojice hostí i zlé postavenie brankára. „Wazza“ ho prestrelil ďalekonosným pokusom z vlastnej polovice ihriska.

"Už niekoľko minút pred gólovou situáciou som si všimol, že Brian Rowe stojí dosť ďaleko od svojej brány a budem mať šancu prelobovať ho.

Hráči Orlanda boli tesne pred rozhodujúcim momentom zápasu nasťahovaní v našej šestnástke, no stratili loptu a tá sa dostala priamo ku mne. Z vyše polovice ihriska som napriahol a našťastie to tam padlo," povedal Rooney pre oficiálnu webovú stránku DC United.

DC United je aj vďaka príspevku svojho 33-ročného kapitána Wayna Rooneyho o skóre na treťom mieste Východnej konferencie MLS. Na lídra, Philadelphiu Union, stráca len dva body.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Wayne Rooney #gól #video #DC United