Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň nevzala Pačindu na sústredenie. Čoskoro rozhodne o jeho budúcnosti

Do kádra plzenských futbalistov na sústredenie v Rakúsku sa nedostali stredopoliari Milan Petržela s Erikom Pačindom a obranca Tomáš Hájek.

26.06.2019 16:23 , aktualizované: 23:04
Erik Pačinda Foto:
Erik Pačinda.
debata

Úradujúci vicemajster rieši ich ďalšiu budúcnosť, jasno by malo byť do konca týždňa. Viktoria o tom informovala na svojom webe.

Tridsaťšesťročný Petržela patrí k symbolom úspešnej plzenskej éry posledných desiatich rokov. S Viktoriou získal štyri z piatich ligových titulov a bol pri všetkých troch účastiach v základnej skupine Ligy majstrov. V Plzni je od roku 2008, len v sezóne 2012/13 pôsobil v Augsburgu. Zmluvu má do budúceho roka, v uplynulej sezóne už však nepatril do základnej zostavy.

V otváracej jedenástke príliš nenastupoval ani Slovák Pačinda, ktorý prišiel do Plzne vlani v októbri, ale za A-tím začal hrať až na jar. V 11 ligových stretnutiach si pripísal jeden gól. Stopér Hájek strávil uplynulú jar na hosťovaní v Mladej Boleslavi.

Kvôli rehabilitácii po operácii neodcestoval s Viktoriou do Rakúska ani stredopoliar Ubongo Ekpai. Naopak k tímu sa už pripojili reprezentanti Matúš Kozáčik, Jakub Brabec, Patrik Hrošovský a Jan Kopic, ktorí mali doteraz dovolenku.

„Sezóna sa blíži, takže počítame s tým, že káder v Rakúsku vyladíme a pripravíme. Môže sa toho stať veľa, ale predpokladáme, že po návrate zo sústredenia budeme pripravení, aby sme vstúpili do sezóny dobre,“ uviedol pre klubový web asistent trénera Viktorie Marek Bakoš.

Plzeň vyrazila do tradičnej destinácie, rakúskeho Westendorfu. Na sústredení odohrá štyri prípravné zápasy, prvé dva v piatok.

„Do Rakúska cestujeme každý rok, stretávame sa tu s kvalitnými súpermi a bude to hlavná previerka pred súťažnými zápasmi, ktoré nás čakajú v polovici júla. Navyše ide aj o tmelenie kolektívu, čo sa hodí najmä pre nových hráčov,“ dodal Bakoš.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Erik Pačinda