Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z najlepších vo svojej ére. Bombardér Torres ukončil kariéru

Futbalový majster sveta i Európy Fernando Torres ukončil kariéru. Tridsaťpäťročný bývalý útočník Atlética Madrid, Liverpoolu a Chelsea, ktorý teraz pôsobí v japonskom celku Sagan Tosu, o tom informoval na sociálnej sieti twitter.

21.06.2019 08:57
torres futbal Foto: ,
Fernando Torres.
debata

„Mám dôležité oznámenie. Po osemnástich skvelých rokoch prišiel čas skončiť s futbalom,“ napísal niekdajší španielsky reprezentant s tým, že viac o ukončení kariéry prehovorí v nedeľu na tlačovej konferencii v Tokiu.

Torres je odchovancom Atlética Madrid, za ktoré počas dvoch angažmán v rokoch 2001 až 2007 a 2015 až 2018 nastrieľal vyše sto gólov. Vedľa postupu do najvyššej súťaže v roku 2002 si s ním pred tromi rokmi zahral aj vo finále Ligy majstrov.

Z materského klubu, s ktorým vlani vyhral Európsku ligu, pred rokom odišiel do japonského celku Sagan Tosu.

Torres má tiež za sebou pôsobenie v AC Miláno, Liverpoolu a Chelsea, s ktorou v roku 2012 vyhral Ligu majstrov a v nasledujúcej sezóne pridal triumf v Európskej lige.

V španielskej reprezentácii Torres odohral 110 zápasov a s 38 gólmi je tretím najlepším strelcom národného tímu za Davidom Villou (59) a Raúlom (44).

Na Eure 2008 jeho gól rozhodol finále s Nemeckom a pri triumfe na európskom šampionáte v roku 2012 bol spolu s piatimi ďalšími hráčmi najlepším strelcom turnaja. Torres nechýbal ani pri víťazstve na majstrovstvách sveta v roku 2010.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #atlético madrid #Fernando Torres