Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Sarriho je Juventus vrchol kariéry. Odletel za Ronaldom do Grécka

Pre Maurizia Sarriho je angažmán v Juventuse Turíne vrcholom jeho trénerskej kariéry. Šesťdesiatročný kouč to uviedol počas svojej štvrtkovej prezentácie v sídle úradujúceho talianskeho futbalového majstra.

20.06.2019 15:00
Maurizio Sarri, Cristiano Ronaldo Foto:
Maurizio Sarri a Cristiano Ronaldo.
debata

Sarri priznal, že ponuka od Juventusu mu polichotila a veľmi si ju váži. „To, že ma kontaktoval klub rangu ‚Juve‘, bola pre mňa obrovská senzácia. Videl som, že klub má o mňa veľký záujem,“ uviedol na tlačovej konferencii na Allianz Stadium čerstvý kormidelník „starej dámy“, ktorý prišiel do Juventusu z Chelsea Londýn.

Šampión Serie A sa dohodol s anglickým klubom na kompenzácii na úrovni 3,5 milióna eur a so Sarrim podpísal trojročný kontrakt. Pre skúseného trénera nebola dohoda s Juventusom „žiadnym revolučným rozhodnutím“.

V minulosti viedol tri roky konkurenčný Neapol a jeho príchod do Turína viacerých fanúšikov „Partenopei“ nahneval. Sarri však povedal, že so skepsou a nedôverou sa stretával všade, kam prišiel. „Najlepším spôsobom je zbaviť sa jej víťazstvami,“ poznamenal.

V Juventuse nahradil na poste krajana Massimiliana Allegriho, ktorý kormidloval klub uplynulých päť sezón. V tíme bude viesť viacero elitných hráčov na čele s hviezdnym Cristianom Ronaldom.

„V minulosti som viedol viacero výborných hráčov a teraz budem môcť viesť toho najlepšieho. Cristiano vytvoril množstvo rekordov a ja dúfam, že pomôžem v prekonaní ďalších. V Neapole som mal v kádri Gonzala Higuaína, ktorý v roku 2016 vytvoril rekord Serie A s 36 gólmi, teraz budem mať v tíme ďalšieho kanoniera, ktorý môže prekonávať podobné méty,“ citovala ho agentúra DPA.

Portál Corriere dello Sport informoval, že jednou zo Sarriho prvých úloh bude stretnúť sa osobne s Ronaldom, ktorý práve dovolenkuje s rodinou v Grécku. S oporou sa má porozprávať o budúcnosti v klube. Podľa talianskeho denníka mal odletieť za Portugalčanom krátko po tlačovej konferencii. Ďalším hráčom sa nový kouč predstaví neskôr.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

✈️ ¡Buen día con amor!

Príspevok, ktorý zdieľa Georgina Rodríguez (@georginagio),

Sarri prišiel do Chelsea vlani v júli, a i keď priviedol tím na tretie miesto Premier League a k titulu v Európskej lige UEFA 2018/2019, fanúšikovia na Stamford Bridge ho neprijali s nadšením. Predtým pôsobil v Neapole, v minulosti trénoval aj Empoli, Perugiu, Hellas Verona a viaceré tímy v nižších talianskych súťažiach.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Maurizio Sarri