Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcú Neymara späť v Barcelone? Messi a Suárez odpovedali

MSN verzus BBC. Messi, Neymar a Suárez proti Balovi, Benzemovi a Cristianovi Ronaldovi. Rivalita elitných útokov španielskych gigantov Barcelony a Realu Madrid bola dlhá a veľmi pikantná.

19.06.2019 12:49
Suárez, Neymar, Messi Foto: ,
Hviezdne útočné trio Barcelony Suárez, Neymar a Messi.
debata

Kým Real Madrid vyrukuje v novej sezóne zrejme s novým triom, Lionel Messi a Luis Suárez naďalej dirigujú ofenzívny orchester katalánskeho obra. Navyše, doplniť by ich mal starý známy.

Projekt Neymar zlyháva

„Projekt Neymar“ v Paríži Saint-Germain zlyháva. Talent brazílskeho útočníka zatienili zranenia a kontroverzie na trávniku i mimo neho. Kým prezident PSG Nasser Al-Khelaifi zaručil budúcnosť mladej hviezdy Kyliana Mbappého v klube, budúcnosť Neymara ponechal s otáznikom.

„Nechcem tu viac celebritné maniere. Hráči musia prevziať zodpovednosť za svoje správanie viac než kedykoľvek predtým. Musí sa to tu kompletne zmeniť. Hráči musia pracovať viac. Pokiaľ s tým nesúhlasia, dvere sú otvorené. Ciao!“ odkázal Al-Khelaifi v rozhovore pre France Football.

„Chcem hráčov, ktorí spravia pre klub všetko a ktorí sa podriadia nášmu projektu. S tými, ktorí tak neurobia, sa porozprávame. Existujú zmluvy, ktoré musíme rešpektovať, no prioritou je úplná oddanosť projektu,“ povedal Al-Khelaifi pre L'Equipe.

Šéf PSG adresoval slová aj priamo Neymarovi: „Nikto ho nenútil podpísať s nami zmluvu. Nikto ho sem nedotlačil. Prišiel sem vedome, aby sa pripojil k projektu.“

Rozdielne vyjadrenia o budúcnosti Mbappého a Neymara ešte znásobili špekulácie o odchode Brazílčana z metropoly Francúzska. A keďže Real Madrid svojho „Neymara“ už získal z Chelsea v podobe Edena Hazarda, špekuláciám vládne téma Neymarovho návratu do Barcelony.

Zahraničné médiá priniesli správu, že Neymar oznámil PSG túžbu po návrate do Barcelony

MSN je v pravidelnom kontakte

Návrat Neymara do Barcelony nadobúda – aspoň podľa francúzskych a španielskych médií – čoraz reálnejšie kontúry. Veriť špekuláciám akoby začali aj hviezdy Barcelony Messi a Suárez.

Namiesto „bez komentára“ reagovali na tému Neymarovho návratu veľmi konkrétne.

„Neymar je fenomenálny. Zostali sme v kontakte a neustále spolu komunikujeme. Máme skupinu na Whatsappe. Volá sa ‚Traja Juhoameričania‘ a som v nej s Neymarom a Suárezom,“ cituje Messiho španielska Marca.

„Kto by nechcel hrať znovu medzi Messim a Neymarom?“ usmial sa uruguajský kanonier Suárez v rozhovore pre RAC1.

Okolnosti príchodu Neymara na Camp Nou sú spletité. Barca sa ho v ostatných rokoch pokúšala nahradiť Ousmanom Dembélém či Coutinhom. No nie s takým úspechom, aký si Katalánci sľubovali. Navyše, v hre je stále aj príchod Antoina Griezmanna z Atlética Madrid.

Zrejmé je, že Barcelona nesiahne po oboch hviezdnych útočníkoch. „Nevylučujeme, že v prípade Neymara podnikneme nejaké kroky,“ ešte viac zamotal prestupové klbko hovorca Barcelony Josep Vives.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #Neymar #Luis Suaréz #fc barcelona #návrat #Lionel Messi #Paríž Saint-Germain